傻閪大J 又駁嘴,唔認自己賭錢

513 回覆
113 Like 600 Dislike
上次final table泰仔當佢小學生咁打
賭錢都話體育 仲衰過打機
我都鐘意poker, 當然算係賭,你講個啲人只不過唔係鳩賭,佢地唔會否認自己係職員賭徒。
所以賭既定義係咩先
入場費幾多錢算多 幾多算少,因人而異
對我黎講1000usd可能己經好多
對你來講10000usd可能好少
對有d人黎講 可能50000usd又好少

個入場費幾多係你自己決定
負擔好大咪唔好參加
玩d入錢費低既局
最低既局1000台幣入場費都有
Poker有技術嘅話盡可攻退可守
唔撚係百家樂大細就咁開出嚟
Poker係技術較量下 再賭錢
等於你同人打桌球都可以押錢落去
咁係運動定賭錢
個參賽費高唔高額 從來都係視自己而定
小學生無錢要參加比賽
又要報名費 又要飛去日本
對小學生黎講個金額好大掛?咁係咪賭博緊?

六合彩你問100個香港人
有99個都會同你講唔係賭緊嫁啦

有咩咁出奇?

炒股票好多人都話自己投資
唔係賭博嫁
你點定義先
果然係child 燈
參賽費高唔高係對比個總賽池,你睇唔明就算
玩六合彩100個人有99 個人唔認賭錢? 你邏輯同認知都好有問題
Ptcg 冠軍25000美金
對一個小朋友來講多定少?

大J贏個亞軍得50萬港幣

點解唔提股票?因為你有份玩所以唔敢提?
股票亂買梗係鳩賭啦,我都成日鳩賭啦,咁又點
即係亂買就係鳩賭 唔亂買就唔係鳩賭?
大j教壞d細路
之前又教細佬上街遊行暴動
希望佢一世都唔好返香港
放心啦, 佢咁撚怕死, 所以第一時間去飛去日本

人地好巴閉, 係日本1年賺左9億 (港定yen就唔知, 連view一個都唔想俾佢)
大J哥唔駛靠19廣告, 就可以賺咁撚多錢
側面證明大J食沙律 係真老屆

日本外務省唔知貢獻左幾多
有人比錢你賭唔係賭?
賣沙律拎去賭
班黄絲都無野好講
咁少事都要開po
成班傻仔連咩係賭博都唔知,咁點討論
Poker 麻雀 百家樂 桌球 籃球 足球等等 呢啲叫工具
賭博係一種行為 經上述等等嘅工具利用有價之物黎競爭輸贏
我同啲朋友home game一人夾一嚿錢玩tournament 贏家攞晒咁樣可唔可以話唔係賭緊?
咩APT WPT全部都係喺賭場舉辦,唔係賭?
咪on9

最多話Poker係隻技術成份比較高嘅賭博工具
但一定係賭
呢啲就中肯,上面個啲真係child 登啲children 嚟
比賽獎金同對賭都未分到
仲講咩呀
細個玩Card Game 輸左要比人揀一張拎走都係賭
咪自己呃自己
重點係我唔明點解要咁堅持話唔係「賭」
賭咪賭囉,有咩問題?
我閪唔信佢冇打私人局
完全一樣觀點, 大J 40歲人, 認吓賭錢有乜問題
我成日炒美股, 炒埋啲濕鳩股, 完全係合法, 但個啲音樂椅meme股, 毫股, 根本同賭錢無分別.
乜撚嘢呀, 自己睇吓tournament啲獎金邊度嚟啦, 參賽費唔係注碼呀
而家你當嗰啲係LOL 世界賽定係NBA啲獎金?

六合彩都唔係對賭啦, 係獎金嚟, 你唔自己搞個六合彩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞