傻閪大J 又駁嘴,唔認自己賭錢

513 回覆
113 Like 600 Dislike
或者咁樣講啦
Poker 呢個遊戲本質上並唔係賭博 而家係一概率對概率 策略對策略嘅遊戲 我相信大家係同意嘅

Cash game 係一種賭博 因為籌碼係被賦予價值
我地每一手牌係嘅下注係有金錢嘅投入 同時我係可以隨時話唔玩就唔玩 將籌碼兌換做現金

Tournament 唔係賭博嘅原因係 除咗入場費之外 你並冇額外嘅金錢投入 亦都唔可以隨時將你嘅籌碼兌換成現金
遊戲嘅籌碼只係成為你嘅血量 你冇血咪爆 夠血生存到尾咪贏 只不過呢個遊戲嘅勝出嘅reward係金錢 如果個reward係獎品 咁個觀感又會唔會好啲呢?
參賽要唔要用真錢同呢個遊戲係唔係賭博 兩者嘅關係係邊度?
屌你我問緊個玩法呀
邊撚度有話「我覺得咁樣係/唔係賭錢」?
同意係好多不確定性
但同時poker係要根據唔同情況唔同機率而進行唔同操作,如raise/fold
當然,你亂打咪可以話嗰個行為係賭
但人地真係每一步都係通過計算去操作咪唔係賭

你可以話個人打poker鳩打亂推呢個行為係賭
但話poker本身就純粹係賭博就不敢苟同
咁又唔駛屌嘅 我都係想clarify 你個問題姐
咁事實上參賽係要俾參賽費用
亦都係跟據排名黎決定獎金
咁講6合彩都唔係賭。
買張飛只係入場券。
中幾多字就係排名。
贏幾多睇幾多人入場。
6合彩都好講技巧。唔好手殘4條飛亂劃。生日號碼特別多人中。

競馬更加唔係賭博。幾多阿叔起度研究。

澳門應該廢除賭牌。因為佢地只係娛樂場。

轉個落注>贏錢方法就唔係賭。仲要係kol落場。下一代跟就好易上賭癮
睇黎你理解能力真係好低
長期贏仲可以叫賭?
你其實知唔知咩叫賭?
睇賭神睇上腦?
唔怪得覺得poker係賭,理解能力低下
先唔講其他
想問下,買六合彩點講技巧?
日生號碼特別多人中,同日生號碼特別易中識分未?
師兄你咁樣以偏概全 點樣討論

以你嘅講法我逐樣同你傾
首先六合彩唔係玩家與玩家之間嘅競技 已經冇討論空間

競馬係競技運動 係騎師與騎師 練馬師與練馬師之間既競爭
投注邊隻馬贏先係賭博 係投注結果

所有賭博遊戲都係賭博 因為每個遊戲都係對莊家(賭場)之餘 仲要遊戲係莊家有優勢

Poker 係玩家與玩家之間競技 並唔係同賭場或者莊家對賭
咁唔算賭錢既話

toyz 都唔叫詐賭啦
坦白講 關你撚事咩
所以要嚴格講,只要建基於運氣,哪怕少少
結論係in short term佢係賭
in long term技術層面會浮現,但依然建基於運氣

其實唔洗太介懷佢係咪賭
事實上人生好多決定都係賭摶
賭博同競技
賭博同賭錢
原來好多人都分唔清

poker比賽點能樣唔係賭博
你咁講冇莊家就唔係賭博?
賭博唔一定有莊家嫁
打牌,鋤dee ,鬥地主都係賭博
preflop
flop
turn
river

共4次操作
認識ev同對手,不是純靠運
理論上你同人玩任何野,只要贏輸唔計錢就唔算賭博。
你同人玩Poker都可以唔計錢

不過觀感上,多數人都認為poker係賭博
一黎賭場有,二黎啲人係屋企玩都多數計錢
呢啲就係觀感與印象嘅問題
因為玩麻雀啲人都會計錢,但好少人覺得係賭博,因為賭場無
坦白講,咩都關你撚事
個討論區可以摺
賭博唔一定要賭錢
賭poker用真錢做注碼就係賭
賭輸飲一杯就唔係賭?
咁杯野有價值咪算賭囉
遊戲本質唔係賭博呀師兄
贏左有快感算唔算價值
冇注碼都會有價值
咁都有好多嘢關你事同值得討論嘅
工商賣廣告,洗乜咁認真?
咁都係同一幅牌,唔會有2隻梅花3、3隻階磚7喎

球場上可變因素大到不得之了,「專業」分析的數據更可以仔細到連球場D草偏乾定偏濕都有影響,球員仲可以受教練指揮下換入換出,球場上亦不時發生意外,嚴重者可判12碼,一球可以定生死
你自己嘅內在價值關人撚事咩
同人玩board game贏咗有快感又係賭
同人打波贏咗又係賭
係咪賭博唔係睇你心情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞