傻閪大J 又駁嘴,唔認自己賭錢

513 回覆
113 Like 600 Dislike
咁poker拎走左獎金 仲有幾多參賽者會玩呀?
拎左走獎金咪唔叫賭囉
如果你有買 就明真係賭
賭一家公司前途

唔好以為反問人就理直氣壯
Poker本身不是賭博 只是牌類遊戲
但cash game/tornament會用賭博規則/成份 在內
講完

你玩狼人都唔算賭(假設狼人有運氣成份係入面)
但有人玩狼人cash game/狼人 要參賽獎金的比賽
就有賭博成份
條片好似無介紹過玩既手牌?
咁任何有獎金既運動都係賭??
如果我玩隻收費手機麻雀app
官方話top10玩家有獎金
咁我係咪賭錢?
咁買賭又係賭喇喎
賭樓價上升
咁有咁唔係賭
咁買樓又係賭喇喎
賭樓價上升
咁有咁唔係賭
咁我讀書都係賭
付出左學費但出黎可能乞食
唔係, poker運氣成份佔多

如我講過 buy in得廿bb
個個拎cup手pair/ A high就all in
運氣成份較重

體育運動主要唔係運氣
咁你21點可做tournament算唔算賭?
追post有解釋
賭博係一種行為 經上述等等嘅工具利用有價之物黎競爭輸贏
睇你點玩股票/買樓法
個個拎Cup手pair all in但我可以唔去個嘛
問題係點捉人地心理令到人唔知我身上有pair
依種唔係運氣,係技術呢
咁要用到技術既,點解唔可以係運動?
樓主話係賭博就賭博啦樓主>美國
Gamble on life
Vs
Gamble on a random game
我好懷疑話poker係賭錢嘅,有冇真正了解過poker

當然,結果係點都唔surprised, 呢十幾兩年嘅香港人,思想落後得好緊要
台灣法律層面認為不犯賭博法姐
事實都係賭
賽馬唔係賭 靠100%實力

賭客 係賭

Poker tornament似騎師 但過程係不確定性 你有100% 實力也不能保證勝出 屬及結果完全機率的遊戲
你係潘頓,騎隻跛腳馬 有遮擋 都攞第三就已經係實力
事實上poker tournament本質上唔算係賭博
其實足球都係賭博,運氣成份極高
好運既話龍門球鳩斬都可以入波,唔好運既話門前空龍都可以中柱
用一個賭博遊戲來玩競技
都唔叫賭,好野
就算玩到幾出色 都係有好大運氣成份係入面
d柒頭好鍾意用一鋪定勝負既前題去界定poker=賭運架
再唔係就假設一條友超撚好運鋪鋪拎垃圾牌all in都贏,有技術都無用
果條友咁撚好運既話去玩運動,打golf下下都一杆入洞,篤波一野就入晒所有波
本身就係一隻有運氣成份既遊戲 有下注 有贏輸既遊戲
仲要拎黎分贏輸既tournament模式去賺更多既錢
show hand 算唔算賭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞