傻閪大J 又駁嘴,唔認自己賭錢

510 回覆
112 Like 592 Dislike
其他玩家洗唔洗錢關佢咩事?
佢唔認自己賭錢, 咁佢真係唔算賭錢嘛
而且同賽者都係KOL, 照道理同佢一樣都係唔洗錢

至於去玩的真係入錢果D, 關佢咩事?
你話佢宣傳賭博, 宣傳賭場都無問題的
佢真係收錢做宣傳, 工作嚟
KOL唔做宣傳, 食屎咩?
同你溝通好撚辛苦
你重點放錯晒,使唔使再講多次俾你聽?
佢贏錢嗰個係另外一啲Event係需要俾錢參賽
同KOL邀請賽係無關

唔好遮住自己唔想睇到嘅嘢啦

似乎係我認真咗,嘗試理性討論
我都係收收皮先
支持 所有撲克牌 遊戲 一涉及錢 都係賭
腦殘都學人出po
喺賭場進行因為方便 例如有dealer 枱 。Poker Room都可以搞的 但就冇咁大型

同以美國為例 有啲州視為賭博 有啲係競技,唔想煩都係會安排賭場進行

留意 大陸近期都搞過 有次成功 有次官方唔准 。 Anyway 大陸唔准賭,如果畀搞那一次 足以證明唔係賭

台灣新北市法院亦2022 23年判咗德撲唔賭博
完全唔同

德撲bluff到是 賭池有幾多全取/取side pool

麻雀你無糊食最多流局
香港都有poker tournament 打,但係要走灰色地帶
有興趣嘅你可以試吓搵個香港tournament搞手問下佢哋點睇,睇吓佢哋會答你tournament 唔係賭博係因為要走灰色地帶定係真心覺得唔係賭博

以我嘅認知香港poker tournament係用贊助費參賽
嗱 你自己話個重點係啲人為咩參賽 我去跑渣打馬拉松係為咗拎一萬蚊獎金咁又係參加緊一個賭博比賽?

Poker本質就係賭博 因為你要投注喺有不確定性嘅結果上面

但你自己又話無有價之物就可以係純玩 我話Freeroll無有價之物你就話要睇參賽目的 咁參加咩比賽都係想贏㗎啦 渣馬你話志在參與 體驗下大家一齊跑步 Poker我唔可以志在參與 體驗成班人玩Poker嘅感覺?
到左喺大陸搞的話...樓主又會幫手話唔算係賭博
咁呢個係遊戲內容嘅不同之處
呢個方向係討論兩款唔同遊戲邊一隻技術含量較高
我只能夠講我兩樣都好鍾意玩,兩樣都有唔同嘅技術成份
其實係冇得比較
但技術成份幾高都好,都同佢係咪賭博係無關
香港在私人地方賭,不抽水的話
完全合法
大陸官方話唔係賭
樓主話係賭

係唔係同國家作對
使唔使執國安
乜原來定義會因為個銀碼而轉?
你睇fb 啦,佢話poker tournament本質唔係賭錢,唔係話自己唔係賭錢,明唔明?
佢就算宣傳賭博我都唔覺得係問題
問題係佢唔認呢啲行為係賭博,扮到唔想教壞觀眾
報國安
呢個post 最好笑係成堆人對poker 一知半解就懶醒話poker 唔係賭博,而最熟poker tournament 個啲人全部都知係賭博
邏輯上你絕對可以咁講,亦都絕對啱
係唔係賭緊本身係好睇個人點對待嗰件事
但你拎個同poker tournament 差咁遠嘅例子黎比
比你啱左咁又點,同大丁個邏輯一撚樣
為咗拗贏你而拗有咩意思
係咪賭緊自己知啦
佢條片嘅片頭一開始就播緊賭神首歌
德州撲克射幸性

自己Google
大J呢條撚樣真係好柒
poker tournament我覺得唔係賭博
但社會大眾對呢樣野仍然視為賭博都係不爭事實
所以先有一班poker推廣者希望將poker競技化改變觀念
你條撚樣講都講得柒過人
淨係識同人小學雞搏咀
Tom dawn Phil Ivey 都唔敢講tournament唔係賭
不過算啦,冇結論
啱啊 我一直都係話Poker係賭博 係你自己嘅論點邏輯上有謬誤我先講啫
打機抽角色
算唔算賭博?
Poker本質上一定係賭博 話唔係賭博嘅人被新手瘋狂Bad Beat唔好屌鳩人死好命

但問題係亞洲人/華人好鍾意二元法 非黑即白 賭博就一定係百家樂 買大細 無技術純賭運

玩Poker嘅人被人話賭錢咪起哂弶囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞