傻閪大J 又駁嘴,唔認自己賭錢

513 回覆
113 Like 600 Dislike
你咁講 明明都係派兩張牌 運氣野 咁點解21點可以用技術贏 poker就唔可以?
柏青哥係賭錢喇掛
poker 係咪賭博
視乎大家對賭博既定義點睇

但好似大J 個傻閪咁
覺得cash game 係賭錢
Tournament 就唔係賭錢
完全呃自己
錯撚晒邏輯

一係兩樣你都當佢係賭錢
一係你就覺得兩樣都係競技
唔撚係自己打tournament 就話自己無賭錢咁柒虛偽架嘛
幾廿歲人賭錢都唔撚咁認
Poker 每局開新牌
21點同一副派落去
不能比較
掉返轉咁問 如果香港打poker (cash又好 tournament 又好)係合法 大家又支唔支持
自己唔識思考岩唔岩?
你一定又覺得打機係運動
Robbi J4贏左一定又係技術啦
你一定係啲自視過高既傻仔
而家經濟旅遊業都咁頹,我直頭支持香港全面開賭業
你有冇睇過人哋點玩㗎
你話咩咪咩囉
Btw知唔知體育館幾時有玩得poker
其實我都鍾意玩
你會咁諗係因為你未夠識玩
由你構建各種位置既入池/3bet範圍
post-flop用咩手牌去落注/Bluff/Give up
中牌時落幾大錢去拎最大價值,輸既時候點樣輸最少
策略點樣根據張枱既玩家去調整,全部都係技術黎
有一個好簡單既例子就係當poker係包剪揼,弱既玩家會係不自覺間使用不平衡既策略,例如60%包/30%剪/10%揼
其他弱玩家唔會發現到,但強既玩家會發現而去調整出多啲剪,變成一個長期100%既勝率
我當然明你地玩開既人睇既唔係輸贏
係睇長期收益正定負
中間你地可能會有好多計算令你輸少d從而令到你長遠條數係正
而你地既所謂技術就係令自己輸少d

但我睇既係每一局輸贏
派完牌果下你連pair 都無 任你技術再好 計算點勁
果場你係輸就輸
所以我結論係純運氣賭博
因為你無能力因應你自己既技術去改變你既牌
100場都係爛牌你都係無得贏
相反我運氣好好 每局都好牌
我零技術不停跟 不斷allin 我都係贏

所以玩開既人口中既技術 係盡可能控制個長遠收益維持正數
並唔係做到花都可以打夫佬
咁你咪叫打橫黎講囉
世間一切都被你看透了
唔認同,poker正正係一個爛牌都可以贏既遊戲
Bluff係極度賺錢既動作,前題係你平衡到同埋用啱落適合既對手上
唔係打橫黎講
咁你手牌係俾人弱既
去到尾你點都係輸
garrett robbi 果一局其實大家都係乜柒都無
兩個都係好似你咁講靠嚇
不過唔好意思 人地robbi 就算唔識打
手牌就係大過你
資深玩家再多計算技術又如何?你手牌係輸就係輸
如果poker唔係賭博,咁鋤大dee 打麻雀都唔係
其中一個我想講既就係你呢個情況
你爛牌加注都係靠嚇想人縮
用返garrett robbi 果局
人地Robbi正正就係因為新手乜都唔識
佢只係單純賭你乜柒都無 中間邊有咁多計算
你加注幾多用咩戰術都好
佢都係純粹賭緊你乜都無
最後佢賭贏左
你覺得robbi 中間有咩技術含量
可以令佢新手打贏一個資深玩家
我成日強調既就係
爛牌玩到尾點都係輸
你口中既技術都改變唔到你手牌既強弱
而決定你手牌強弱既就係運氣
所以其實就係賭緊運氣
爛牌就fold 黎止蝕
靚牌就引人落搭贏多d
你咁講好明顯你喺冇睇過 亦都唔知poker點玩
咁你去都去到至算係囉...
可變因素唔代表運氣啵
但你以上所講既所有因素都唔關運氣事啵
因為係雙方都會面對既問題
雙方既換人次數一樣
球場草乾定濕都係雙方球員會共同面對既問題
你所講既意外就係人為因素都唔關運氣事
你唔犯規又點會有12碼?

用poker黎講 你犯規咪即係叫出千
你會唔會定義出千係叫意外?
你會唔會話出千係關運氣事?
無人答到我? 賭波都可以係技術
你中間有做操作 玩埋即時走地 咁我又覺得技術含量好高喎
個淨係玩主客和大細亞洲盤 買完坐定定等結果咁係投注結果唔算
咁不如你講下garrett robbi 果局
點解garrett 一個咁資深既poker 玩家都可以輸俾一個乜都唔識既新手
另外robbi 當中你又覺得有咩技術係當中可以贏到garrett 成個樣都呆晒
平時好紳士既笑容可以好似四川變臉咁一下無左
你舉Robbi個手無意思,而且Garrett係live cash其中一個最大既winning player
佢可以輸多好多好多好多手咁既hand都仲係水上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞