傻閪大J 又駁嘴,唔認自己賭錢

510 回覆
112 Like 592 Dislike
賭場美其名都唔眀仲講咩呀
侯賽因搞嘅任何人有三百萬美金「賭本」都可以參加嘅慈善Pair王大賽都唔叫「賭」囉
咪繼續呃自己囉
離婚未呀?定各有各玩緊
又屈大J
短炒屬投機,電影都有教啦
真投資唔會用個炒字先
係賭咪認,咁大個人
不過條友真係好命贏咁撚多錢,前排又落club玩女又搵ptgf
又嫖又賭,植左dj毛係頭真係唔同d
仲有一班黃絲科水比佢
真係唔做養到佢死
你GET錯左
果場只係好似表演賽咁, 贏左有獎金
唔會輸到參賽者倒貼
點算賭博?
打麻雀都唔算賭錢啦下話
以我理解佢係有sponsor, 佢自己當日無比錢,但其他人當然有比參賽費,成個活動當然係賭,重點佢話poker 比賽唔係賭,唔係話嗰個比賽唔係賭錢。

邊度有比賽有你講既情況吖,natural 8 貪錢到仆街,佢搵大J 宣傳咪得幾個kol 免費玩囉
個問題係大J有無推廣d不合道德既事
你係咪要用 六合彩=賭 呢個道德水平去量度人先?

不如你聽下自己up緊乜
為反而反
打麻雀唔係賭,打飛機先係
大家對賭嘅定義都唔同根本無得討論

Poker本質一定係賭博 賭錢 因為結果有不確定性 但如果係咁嘅話人生都係一場賭博 即使係所謂嘅長遠投資 股價走勢都可以係Random Walk 咩分析都可以無用 咁又算唔算賭?
人地請佢去,佢出埋片當然係推廣,佢肯定有答應出片先會sponsor 佢。

六合彩係賭,我唔係話賭就有問題,我無批評過人賭,問題佢條撚樣唔認仲要反駁得柒過人。

我唔係反對緊賭,我係屌柒啲死撐既偽君子,你明唔明
果場係KOL賽喎, 近南哥同其他如台灣KOL照計都係受邀請去, 同大J一樣唔洗出錢
有輸贏就係賭。

贏粒糖都係賭,
講咁多藉口
咁你就直接屌柒佢幫仆街Sponsor賣廣告而唔係喺度討論Poker係唔係競技啦
似係你Get錯
仲未搞清楚咩為之賭
同埋大丁贏第二有50萬個個tournament 係main event 黎
搞清楚未?
Side event嚟
唔需要非黑即白

日本彈珠機走法律罅 , 將遊戲同錢兩部份分割開

股票短炒 = 賭錢

冒險樂園日日有師奶阿婆打躉 = ??
Sor 記錯
但一定唔係嗰個唔洗錢嘅KOL邀請賽先
BTW

香港抽獎活動受《賭博條例》管制要申請競賽牌照
換句話講 , 買慈善獎卷都算係賭錢 ?
明星呼籲人買慈善獎卷 = ?
小學生兜售慈善獎卷 = ?

唔需要講咩短炒係賭 所謂長遠投資都係一種賭博

如果Poker係純講運就唔會有MIT course講Poker 台灣tournament就唔會合法化到
我自己覺得tornament更多賭博成份,buy in 完得20bb拎cup手pair/有 A high就all in,同純運氣差唔多
Poker 咪同麻雀差唔多
噉你去麻雀館場主都會每台抽水
所以麻雀都係賭博一種
poker 都係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞