PS5 機主討論區 (90)悶到無副題

998 回覆
3 Like 6 Dislike
一時時, 佢地都話PS5行唔到FSR3
結果係得
但整體上網速度 香港普遍速度算快 日本有啲地區慢過3G
山區都會冇網絡,我係日本揸車都試過冇信號,但人地主要城市(東明阪) 已經全面覆蓋,docomo 同KDDI 係城市基本上唔會冇信號,佢地個官網直頭日本全國地圖話你聽邊個地方會有mmWave, 就算收唔到行sub6 都有近1Gbps , 香港5G 如果唔升級網絡硬件其實冇得比
去日本只用sonet…
Sonet 其實都係用NTT 條線,如果有得揀我一定會用au, 係日本用過真係好快,但如果去郊外多就一定係docomo 最穩陣 我自己張MVNO 台卡都係docomo 回線
正常應該sonet快,繁忙時間docomo市區多少地方有機會load空氣
不過計coverage docomo應該最穩陣

但無論點用電話hotspot出真係好難玩到remote play…
想問下冇換個ssd 呢排無啦啦成日話部機過熱 玩多2玩就直接熄埋機 今日睇過個風扇又好乾淨 裝番散熱片落sdd 到有冇用
風扇識唔識轉?
應該識 因為摸落唔熱
建議拆側蓋開機睇吓識唔識先
識轉但轉到好弱雞 屋企個風扇都轉得大過佢 但唔知本身個轉速係點
正路當然要轉到發發聲,9成過熱都係壞風扇,上網買個返嚟換就得,非常易換
係?上網研究下先 之前睇過下講到好易整壞
PS5 跟機原裝手制得耐覺得重
同埋覺得d 制禁得唔係好有感覺
有無替代手制輕d 好禁d ?
4隻摩打好難唔重,其他制有授權嘅貴過edge
得hori ps4/5兩用但無震嘅輕
PS5 個手制我覺得手感好過PS4 好多

係續航力差,所以買個叉電座非常有用
lm
有冇人訂左portal?
Sony官網仲未有?
csl開咗 但係訂唔到
club好似有
【PlayStation Portal™ 遙控遊玩機 預購展開📣】
PlayStation Authorized Dealer 及 csl 專門店 今日起率先接受預訂
9月4日 期待推出📣 │ 建議零售價:港幣$1,580

*其他官方銷售點將陸續開放預訂,敬請向店舖查詢: https://bit.ly/SHOP_ps5hk

🔗PS Blog 商品發售詳情: https://bit.ly/PSPortal_HK
#PSPortal #PS5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞