[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (100)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
主要都係x100v 帶起炒熱
主要係tiktok班仆街
xt2 x70同 xh1 三部一皮抵唔抵?
有無圖
最近多咗人出聲Fujfilm AF有問題
https://www.fujirumors.com/lastest-firmware-introduces-autofocus-bug-to-fujifilm-x-t5-x-h2-and-x-h2s-annoying-but-easily-fixable/
(睇留言)

我都頗有印象當初X-H2S一出時, 有啲YouTube reviewers講到AF勁過Canon同Sony差唔多
但到手用落時對比部Canon R5根本係有明顯落差 (就算配新鏡), e.g. tracking無咬得咁實, 畫面顯示綠框但影出嚟都會唔中
所以呢啲新機/鏡reviews真係唔好信到十足
其實由x processor 5出既第一日youtube到已經有人講緊
好小事啫,firmware搞得掂
大陸炒 香港都炒嫁啦
有幾百差都搬空個倉
淨係水貨幾家炒啫,不過算啦都係同一個老細嚟
富士一直問題都係假對焦
Profoto A1
godox v1/profoto a1
8000幾唔叫入門吧
神牛V1有啲貴 有冇得平少少600蚊以內的?
tt685ii
唔該
Xt50小紅書話大貨

不過其實價錢差唔多xt5真係正啲

鏡zoom就sigma1850
定焦35f2/33.4
之前都有諗sigma1850
但d frd話買番富士d鏡既話,對焦係最快
宜家諗1655 f2.8

Xt50邊到大貨
我問左幾間都無價
好抵,xt2 賣到4000, x70 賣到3600, xh1 賣到4900
xf 1655 唔好買呀,依家me 好撚後悔,你要,我放卑你,唔低過5500 就ok
定焦推唔推薦XF35mmF1.4 見一代輕啲同平啲咁
Xt50港行仲未有消息
太重?
yes, 6xx g, 重過xt5 機,FF 2470gm ii 都係一樣重,但仲要細支d FF 片幅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞