[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (100)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
tele拎上手覺得重但有用起上嚟就真係電話俾唔到
sony ff機係抵 如果唔係r機咁買g鏡多做嘅
fuji 個機頂轉盤就係鐘意嘅人就覺得唔得好用
金屬feel係幾正嘅 但x100又細少少薄啲啲咁囉
又要pen cake 又要大光圈唔好咁就要求啦
都係日頭鏡為主姐要輕便係有取捨嘅
佢係好明顯顯出嚟打X100
但啲日本仔係好戇鳩,唔知點解出出下出成咁

其實佢正正經經出部咁既size ff已經夠殺
但定價成皮野又cut所嚟野再加支f8餅
叫人點俾錢
希望sony生生性性
sony 應該繼續出vlog 機
2.8已經好好
餅真係唔係用普通定焦比較
要大光圈全部大大支

S9個支8佢都夠膽出

所以leica就係值錢在大光圈又細支
咁就係跟fuji出但ff底都大賣啦
樣佢唔差架係要cut evf hot shoe 做乜9姐
有錢都唔識揾
evf hot shoe mechanical shutter
咁我不如用返iphone 影
我唔明點解咁做
電話唔vlog得咩人人都要vlog
pocket 3才都夠大部分vlog嘅需求
唔知出枝f8為乜 又冇af
究竟係邊個propose
真係唔知
zve10 咁樣加返個evf 都好丫
4千萬像素好似都係講fuji二代鏡同埋viltrox pro系列多
又唔係冇能力做但俾人覺得佢冇心做
2.8已經好好
餅真係唔係用普通定焦比較
要大光圈全部大大支

S9個支8佢都夠膽出

所以leica就係值錢在大光圈又細支
機蓋

出到好似carousell啲人用即棄相機鏡頭拆出嚟改裝嗰啲鏡咁
Pan大部分機都係咁
可能依部concept機 之後改俾leica賣4倍價錢
ff多鏡選,原廠55 1.8, 85 1.8都唔太貴,再或者samyang都唔錯,係膠身啫
個個新入手到係咁講,最後都係gmgm

samyang唔錯?有d係既
不過你放二手就知味道
xf27 2.8 + xe4 真係好正
上逃寶.....搵
新手一問
舊機有冇update新上架嗰堆film simulation?
例如XT5未來會唔會有XT50嗰隻REALA ACE?
會,富士話今年夏天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞