[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (100)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
玩富士比人撚狗咁樣
可能富士CEO比帽佢戴
a74 都係15000 , 係唔係要用sony a9iii 同a1 黎比呀,完全唔同class
想當年xt3連kit 8k only 抵到爛
A74 咪重D A74咪又係入門至中個傻9 7張連拍同高ISO差過3咪一樣比人屌
你係咪嬲左富士牙? 
16k 買中國富士x100vi ,四萬幾買gfx 100s
A74 iso FF 點都好過xt5 xh2啦,我兩部都有,連拍10 張有咩嗎題,富士連拍十張做到9張中焦先算啦
10張係壓縮RAW高ISO 差過上一代都冇問題XH2最平8K 連拍15張 有prores 有7級IBIS 規格A74 係FF 對焦好 得5級IBIS 拉埋全規格 差唔多價有咩問題
10張中1 似係你個人問題大過部機 一成命中想問下你點影 定係邊個測試寫一成
依家好似有人逼你用富士咁 唔知你做乜
可能佢咩都買嚟玩
鐘意器材唔係問題有錢就有得追
下下都買最好最sharp嘅鏡去影相都同其他人冇關
大家影到自己鐘意嘅相咪得
器材唔會送技術都係要自己研究
成日都係到問AB對比倒不如youtube睇真review
起碼有相睇有比較係依到都係得把口有乜用
依家咩年代姐google 都已經可能搵到好多答案
都係果句自己用有頭上有嘅嘢影得開心咪得
下下對spec有邊個唔識
都費事卑,我拎a7cii 又話唔係旗艦,a7cii 係有7級防震,a74 係5.5 級,影人基本上最慢唔可以大多過1/20 秒,因為model 冇可能可以定格。

apsc 非壓縮raw 晝質都唔會好過FF, 正如富士點解要推GFX 強調畫質

我係話富士依家都做唔到連拍90% 中焦,同埋on9 面部對焦影響ev ,依d software 野都冇得set off
我同意富士而家真係貴,對比隔離廠FF 真係好似唔抵
但係日日怨婦咁係呢個post 度屌有咩為
咁不滿send email 去fuji 屌咪仲有意義
我只係回應一句"窮人唔好玩富士" 結論,咁我冇講錯wor
已經完全封鎖唔想攝影辯論大賽
富士5代sensor冇咁差嘅 同埋連拍成功率係重要嘅話一定諗stack sensor唔會諗呢啲機
利申: 因為咁所以入左a93
行定水
十張中9張wor, 我試親影轉身/跳起,都只係十張中7張。
sony a74 就十張中9張啦。
大陸行上深圳保養
邊度入手 有啲想買
如果香港就淨係考慮水貨
佢真富士fans黎,愛之心責之切
冇意義嘅嘢一律無視
貴咪唔買 手頭上嘅嘢夠用亦冇必要追
依家都反常態唔通日日問fuji幾時正常價咩多L餘
要轉會要雙修自己有能力咪去馬
下下問應唔應該好唔好其他人又點知用家能力姐
相又唔見拎出嚟討論
日日都apsc FF
唔係愛過又點會狂屌
閒魚, 本地17k 上carousell 收行算啦,好多人放,大量現貨。仲有d 限量版放25k
cls發夢無錢都要比人屌
7-8差唔多 中間有人講得1成中就離譜啲 但普通用家呢個真係未必會feel到
但剩係講連拍同追焦頻率呢啲 結論係係stack sensor面前在座各位都垃圾
我反而覺得最柒係a7c系列得efcs 但fuji機無論低階都冇係shutter使出咁樣嘅刀法 同埋富士如果同價機es做到20~30fps連拍 唔理佢出黎係點specs上好似係贏左先 有少少覺得sony有時想保留啲features比flagship/higher end model 但睇返fuji xt50 spec同xt5就快differentiate唔到級別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞