[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (100)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
無standard zoom去旅行換鏡換到玩鳩自己
無花無成你又想放既
Tg我啦🫣
嚟緊諗住剩帶枝餅27mm去
有喎,不過要入capture 1
要入captureone 我入lightroom 大把template 啦
影相一定係轉盤快 加埋拍片就係pasm 因為轉盤用黎拍片某d格數要再轉
X-T5邊度有得賣?
咁唔算有啦,要用電腦不如自己執
有無師兄近期入手gf45-100? 幾錢同邊度入手?
人在外地工作中,有排都未返得香港
諗住叫屋企人過嚟探我時買埋拎過嚟
屋企人成世人都未入過星際更加唔敢入舖頭問價
香港所有二手炒緊你去B&h買同香港買唔係爭好遠錢
更新完camera raw XH2已經可以用reala ace
部x100vi個OVF已經卡住左 switch唔到EVF
預設拉去左邊同右邊都有唔同嘅EVF setting
其中一個係比個右下角你睇focus
另一個方向係改EVF/OVF view
支Xf16 1.4咩事跌得咁勁?

見二手唔使$3000
有好多濕鳩setting會令你轉唔到mode
例如開咗全部水平又會轉唔到ovf
佢又唔會同你講點解
試吓reset先知係唔係真壞
除左係原廠外
有咩因素令係考慮呢支而唔係13 1.4
2000 買到啦,2500 一定收到,依支野太soft ,1.4邊角完全唔得,風景撚一定追wide, 有13 一定13
我有13 同16, 所以唔洗同我講原廠咩咩色水靚d 抗玄光好d ,viltrox 新鏡支支都好sharp
13係SHARP D 但對太陽影日落一定有眩光問題唔好講到完勝
捨得俾炒價又鐘意咪去馬
換完係輕便啲但得返23mm 你又常用嘅都冇壞嘅
AF都有升級到
多謝巴打
但真係一個月就壞左
EVF投影有出到
但黑色塊light block卡住升唔起
reset左都無用
如果有其他機咪當副機玩下
想輕便就等xe5/xt50啦
其實點樣拎換鏡同唔換鏡黎比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞