其實連登係不滿政府環保政策 定係反環保? 見到反環保係連登大風向,開始擔心香港會同世界脫節

479 回覆
136 Like 804 Dislike
認真覆你,環保既野大家不嬲都口不對心架啦,咪撚咁天真真係個個都覺得緊要

平時呼籲下大家扔少d 垃圾做多d 回收個陣咪好地地,而家搞撚著日常生活咪大家講人話真心個句囉

點知真係有真心膠覺得環保先係真出路

咪撚傻閪啦屌你老母
不如老實d講,純粹盲目跟風R著數咪算囉
依家人地政府話你班黑暴唔支持政府環保政策呀
東京 台北 首爾 個城市結構都做到強制分類
去到美國 歐洲咁唔同嘅個城市結構都做到
但香港就一定做唔到
其實而家已經係商家做 唔係市民做
只係禁餐廳派膠 又唔係禁市民用膠
市民嚟講 可以揀買定唔買
而家嘅政策已經好溫和

啲反地球撚 講到冇做好教育
但其實80後90後 都已經由細學到大
只係因為個社會環境 學咗咁耐都做唔到
咁而家要商家改咗派膠習慣 咪幾好

擾民更加係偽命題
一嚟新政策係管係商家 唔係管市民
你咪去屌間餐廳唔俾正常嘅餐具你
二嚟 即係亂拋垃圾好方便 而家亂拋要罰款 咁係咪好擾民
根本個前題就係 環保係大家應份嘅 而有堆人話唔關佢哋事 所以騷擾到佢哋

另外 屌環保撚更加痴撚線
一嚟大家有份 你唔做係你唔啱 即係除咗白卡 根本大家都係環保撚
二嚟 環保團體原本就冇牙力 政府嘢有政府嘢做 靠呢個政策賺到大錢嘅 都唔見得係一直推廣環保嘅環團
三嚟 連登已經癲到 贊成環保嘅已經係環保撚
即係你亂拋垃圾 人哋話可以扔返入垃圾桶
你就屌人 唔亂拋垃圾就企道德高地睇我唔起 行多兩步先扔好唔方便
照你邏輯
你應該係鼓吹緊反政府

真係屌你都晒氣

個問題根本係政府搵小市民開刀
唔敢攪同大企業商家
市民嘅怨氣可以邊度發洩
嘩你咁黎跣我啊
你D紙扎餐具唔爛唔通仲反你老母咩
唔支持自己嘅就係敵人
都幾恐怖
依家突然又支持中國世界工廠污染圬球
你唔同藍絲討論呢樣野唔通同黃絲討論?難怪你會覺得中國唔文明
我淨係知要多撚謝班環保撚
唔鐘意睇咪離開連登lor, 學你話齋橫掂連登小眾嘢嚟,又唔影響社會搞環保既,唔使嘥自己時間
連登仔易撚分咩
總之反撚左先就岩
講句死左佢最環保就ok

歐洲係改做用蓋飲直接唔用飲筒 個人覺得英國starbuck個蓋設計幾好 不過如果杯嘢多冰就麻煩
無事既 大家都愛政府
最衰環保撚
Ok I accept
都最後一代等死 有咩所謂?
咁咪唔好搞環保囉
香港人呢幾年已經好攰,而家經濟又唔係好景,仲整啲嘢出嚟搞鳩人,生活壓力愈來愈大
為咗啲咩環保,搞到天怒人怨做乜柒
支持,不過連登乜都反,現實上就唔敢出聲,反社會上網大大聲啲人為反而反,又拎啲極端做例子,目的都係想圍爐發洩。
屌笑撚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞