其實連登係不滿政府環保政策 定係反環保? 見到反環保係連登大風向,開始擔心香港會同世界脫節

479 回覆
136 Like 804 Dislike
環保撚會叫地盤工人去廁所洗自備餐具
吓,人類只要繼續繁殖落去地球就會玩完,講咩走塑、紙餐具都係嘥氣。

只要消費,就基本上必然產生廢物,真正追求環保係要推廣低慾望生活,減少消費。

依家我哋本身已經躺平唔做非必要消費;亦做到最後一代,唔生仔女保護地球。班所謂綠色團體有我哋環保?

我哋本身已經唔消費、唔生仔做到真正源頭減廢同環保,點解食飯呢啲必須品仲要搞鳩我哋?搞到我哋連食飯,最基本的生存需求都食得唔安樂?

班所謂綠色團體話,佢哋用到紙餐具,點解我哋用唔到。

我就問,我哋做到躺平唔生仔,我哋有無迫你哋一齊做?究竟邊個環保啲!
我識大部份人係支持環保
但屌政府政策
但連唔只呢排 咁多年都係見環保就反
有人屌Tesla 同Elon Musk 爸爸咩
就算屌 都係某產地車同充電裝著火姐

依家盲反環保餐具咪就係因為唔好用又迫人用囉

第三個參展商都講到只要有足夠時間
攞返食客回評 再提升品質 再令發展成熟
咁先可以真正代替塑膠

由頭到尾都係一啲人
一刀切立即迫全部市民用半製成品先出事
自私 食古不化 應該係亞洲人特色嚟
點解歐美科技行先一步唔係無原因
環保好多種
你講溫窒氣體係一個範疇
固體廢料污染又係另一樣 冇得拉埋比
屌你老母啦
你都識講人地扔野行出街就得
我要倒廚餘就要拎住袋菜汁搭車搵個濕鳩回收筒
基本配套都做唔到 點支持你個政策呀
都未講要用幾多膠 電 金屬嚟整個濕鳩回收筒
咁我又好奇. 外國冇工人 工人唔洗食飯?
好乜撚野奇 印度人最撚環保你會唔會好奇?
真係好大分別
人地掛係口中就係自己做到 唔算大影響咪做
連登就係 人地差過我 我唔會做
你係想表達中國人唔文明定中國唔文明,你自己搞清楚個分別先
人地外國人用手食飯,
點解香港環保撚重要自備餐具咁唔環保?
有咩分別
我係反環保 我係有心破壞地球
連喵坊都趕走
你伒政府推政策為環保?
當然啦 林超英唔涼冷氣
依度啲人又話要cum 被開冷氣訓教
我相信應該係誇張左姐

都係果句
環保撚嘅呼籲同動作搞到人哋正常生活
人哋先會反你
你試吓發明一部環保節能冷氣機
從而去減少能源使用同污染
啲人又會唔會反你
屌咁撚多年連基本回收配套都未做好就叫人環保,唔係成班仆街做show/官商勾結我都唔信
就算香港有人做
好多人反應都係 「傻鳩」
你睇林超英
佢出嚟講吓自己點做 呼籲一下大家
你話佢係咪好極端 我都同意
不過佢又無影響到人
俾人笑多過支持 有啲人會話開埋佢個份
官商勾結就唔洗環保. 膠餐具都搵唔少
香港咩都係大陸入口. 咩都玩晒嫁啦
唔識字?
我覺得係香港環保政策只做一半
回收唔做
替代品唔做
點解係罰人
而唔係自己資助啲人去用
其實唔只呢排.
連登一向一講反環保就個個支持
環保就屌. 就算唔影響人 我知佢地講野係誇張左
問題係D人認同,就代表左企左係邊邊

強制分類. 走塑 垃圾費 轉用可再生能源 外國都行緊
唔通人地又可以0影響人咩
你成個社會都唔應該要環保
你冇咁反對只係影響得你少
而唔係個社會認同要搞環保
政府唔支持環保
所以市民唔支持?
好少見香港人同政府一致
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞