其實連登係不滿政府環保政策 定係反環保? 見到反環保係連登大風向,開始擔心香港會同世界脫節

479 回覆
136 Like 804 Dislike
特区學咩人跟國際?行得快過中国係咪高級黑?
依家咪商家做起
壽司個盒又係迫佢地買
餐具又係佢地買

你就算點迫佢. 最後你估商家會貼錢做咩
你都可以迫香港商家用
香港人會唔會比外國價食M記先
到時咪又係屌
環保全部都係偽名題

人工$10,000 vs $50,000, 搵得多, 洗得多,
用左黎搭飛機、食挪威魚、買大間D屋、開冷氣、揸車,
放銀行都會借比公司洗錢,出糧比另一個人洗錢
你洗多$1買餐具,根本製造多$1污染物
但你慳$1, 又會洗左去其他地方,冇意思

越高GDP越唔環保, 美國又係買返中國工廠既野,電動車電池不知幾污染
追求經濟增長,
最環保應該0收入,敞平

愛國者建議:
1.高官減90%人工,公務員減一半人工
2.高官帶頭絕育,生仔=製造GDP=唔環保
3.高官子女,須响應國家政策,前往中國山區/阿非拉工作
4. 全港4天工作, 禁止OT, 每週工作最多32小時
咁睇得起香港人
我唔係講緊全面走塑
係講緊反環保.
咁呢度係要分開討論
今次嘅環保政策 vs 平時環保撚邏輯

但今次 係政府問題
但個撚個就唔鬧政府

亦好少人明確指出政府邊度錯

當然我大前題係環保無錯
如果呢個前設都唔一樣 無嘢好討論
咁我本身topic都唔係單講全面走塑.
依講緊反環保班人. 分返清先
美國同中國「禁」咗膠叉未?
佢哋是但一個「禁」,香港跟機又如何
如果係政策ON9發泄我明 特別呢排
但我上左連登咁多年
大家其實係環保必反
你今日掉左幾多個膠袋落海?
唔敢答? 你又judge我

咁你又真係唔駛驚,連登入面最出名係乜嘢?鍵盤戰士,你等有新聞話真係有人拎啲膠餐具派街坊先擔心啦
你隻藍絲就收皮先啦
不嬲有屌大財團,你唔睇新聞啫
或者人哋示威抗議嗰時你又幫大財團啫
你唔去望下環保撚本身點樣騎劫環境呢個議題在先?
勸導人接受環保先有基礎去做
連呢一步都未做好就走去指責人唔夠環保

你覺得呢啲環保撚係咪做緊環保?
香港人係咁,畀中共打壓就自稱世界公民,要民主自由,要普世價值。
到講社會責任,例如環保,就屌晒老母咁,冇著數做乜要做,有懲罰就諗計避,公德心你老母。北極熊珊瑚礁係垃圾,地球自然環境極端氣候關我撚事。
關我撚事
我又唔係個d發悔氣講「全世界做到100分先好叫我用少一枝叉」既傻鳩
一早脫哂啦 ,連chatgpt都用唔到
你咪係囉,覺得要人做到100分先可以叫人環保
我有咩所謂,睇你哋班環保撚周圍柒幾好睇吖
我絕對有留意
但其實點解我要留意 其實唔撚影響我㗎嘛
但政府立法就影響我㗎嘛DLLM

唔通我屌環保撚 平時無做好自己 搞到我依家要用紙叉?
你冇所謂,上面又冇話錯你
你咁嬲做乜,反環保膠係要衝出黎柒
接你邏輯
環保撚係滿意定唔滿意呢個政策?
唔滿意咪去嘈囉
滿意支持既即係支持呢個政策搞鳩市民
咁點解唔可以屌環保撚
你條撚樣就最唔環保,最好嘜野都唔好食 自我化解decompose 俾地球
首先唔同國家單單講用電量冇得直接比
本身咁耐歷史個城市結構起到點就係點
可以做嘅係一直跟住現有情況改善
唔通叫美國折晒D屋起過?

而我係講緊全世界人對環保個價值觀
美國 澳洲 德國全部人都同意要做環保
政策一年一年改.市民基本上都係大致支持
人地係同意要做環保 然後再基於現有嘅野
大家各自諗點可以做得比依家環保
如果用你果套你一係國家滅亡
一係唔好用電. 咁咩都唔洗做
然後話人繼污染 所以自己有D野做到都唔做
除非美國人行5個鐘路返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞