其實連登係不滿政府環保政策 定係反環保? 見到反環保係連登大風向,開始擔心香港會同世界脫節

479 回覆
136 Like 804 Dislike
屌 今日發佈會第三個參展商講得好好
佢話 依家膠餐具一刀切禁止
今市民好迫切咁關注左兩者餐具嘅比較
就係因為應用初期 所以發展唔成熟
令餐具功能同品質 仲係發展階段
先會咁多甩漏
依點正正係大家不滿嘅點
先做成咁大不滿回響

係另一方面咁講
同樣環保 推動電動車
政府有冇一刀切禁燃油車
佢哋先用換車資助計劃
鼓勵市民多用電動車
再逐步立充電站 去滿足需求
你睇 香港有冇人反電動車?
即使依家充電收返錢
都冇人上連登反

兩者差別巳經顯而易見
都係果句 如果推動環保人士
不論邊個都好
只要令end user 見到代替品嘅好處
足以代替到原產品
咁佢就會慢慢喺社會淘汰
而唔應該一刀切迫使淘汰
唔支持自己嘅就係敵人
藍尸?
林超英好認同
佢自己叫人唔好開. 但佢自己都真係冇開
我好尊重佢. 只要佢唔係講一套做一套又影響唔到人
冇問題

利申:我照開
問題係

以上內容或觸犯國安
已被屏蔽
上面睇下你班社會垃圾小丑戲唔得架?cctoy啲笑料不知幾過癮
我唔支持環保撚
講完
擾民更加係偽命題
一嚟新政策係管係商家 唔係管市民

傻撚咗定太天真?

無認錯你條柒頭好似係早幾日係其他post,踩鳩做地盤嘅人咩粗人,唔駛咁乾淨
邊個話唔中意睇 就係多社會垃圾先好睇 睇住班loser自己失敗就怨天怨地 以為自己懷才不遇
我個POST本身就係話緊反環保
而唔係今次呢D政策
普世價值嚟, 都無乜好拗
反映公民質素啫
咁你會唔會比德國稅收先
咁姐係政策問題 但而家連登仔盲反緊電車本身
我係討論緊反環保果班
唔係今次政策. 政府ON9係人都知
政策唔好係唔好 但點解要反環保唔係屌政策問題
外國都好多ON9環保政策
D人咪屌政策 但都唔會話支持反環保
我冇否認過全面走塑係ON9政策
呢個真 真係好悲哀
希望只係部份連登仔嘅公民質素 香港大部份人唔係咁
自詡文明嘅黃絲唔願意同持反對意見嘅人一齊討論探討出事實,只係肯同意見相同嘅人一齊圍爐互證自己嘅成見,再一齊瘋狂對對方進行攻擊詆毁,被黃絲稱作唔文明嘅藍絲反而持開誠布公嘅心態想了解對方嘅諗法,真係唔知邊個先係文明
你上FB嗰D 一樣大把人咁講
你個希望真係諗多咗
唔支持填濕地囉
邊個話支持環保等同支持政府
文明到與天地同在,直接屙
個境界高過西方班環保撚好多
咁應該點做
依家咪係你套政策唔撚work
大把人出嚟講左實行唔到都要硬推
咁都唔反得不如又出國安法啦
可能我啲朋友大部份質素高啲
但嗰啲極少數 係有啲正正常常有讀埋大學 有去過外國生活嘅
我都唔明點解 學校由細教到大 都咁多人學唔到
配套做唔好又擾民
之前啲回收公司都俾正苦玩到7788收晒檔

講真香港幾多人全家幾代呢一世都用紙飲筒可以勁過有錢人私人飛機一次嘅碳排放
提升環保,保育等既議題,世界文明國家既共識來,改變習慣起初係難受d,放棄少少方便都好似死老母咁2019個陣唔見你諗起為左追求民主搞到好多人都唔方便?

成班低端人口講一套做一套,唔怪得比人當支那人咁睇齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞