[耳機撚]討論下香港各大耳機店(29)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
想問下咁多位巴打除左fxa7外
差唔多價位(4000內)仲有咩選擇可以試試?
我用緊30r 會玩埋平衡頭 聽開本地流行曲 想有bass墊底 但人聲出啲既耳機

除左fxa7之外都可以試

睇黎真係好多人唔鍾意fender
利申:我係

唔好亂講嘢 我好鍾意我支Fender MIJ tele 耳機呢....不了

Fender耳機真係濛過閪

agger
btw,gibson les paul
係筆直有限同一步到位 然後退坑嘅情況下
大家覺得貴cm配無咁貴嘅player
定平啲cm配貴啲嘅player好
定還是儲多一排錢先
利申筆直3萬左右
依家諗緊買ve8定雙子好

點解你唔試左邊對耳機係你最愛先
Player買錯隨時放到
Cm後悔就total loss
一定係cm行先

試過好多次 兩對都鐘意
次次試完都落唔到手

打個丁用個賢者時間黎思考

每次試完都一地精 唔洗額外打丁
有選擇困難症真係麻煩
定還是儲多一排錢先
利申筆直3萬左右

一定係cm行先

試過好多次 兩對都鐘意
次次試完都落唔到手

有選擇困難症真係麻煩

有個好好嘅解決方法 先試晒同價位嘅耳牛 之後你就會有好大機會入耳求其聽得舒服就算 平平地幾百幾錢咁就退燒 但跌去另一個坑
定還是儲多一排錢先
利申筆直3萬左右

一定係cm行先

試過好多次 兩對都鐘意
次次試完都落唔到手

有選擇困難症真係麻煩

有個好好嘅解決方法 先試晒同價位嘅耳牛 之後你就會有好大機會入耳求其聽得舒服就算 平平地幾百幾錢咁就退燒 但跌去另一個坑

耳牛坑 不了
定還是儲多一排錢先
利申筆直3萬左右

一定係cm行先

試過好多次 兩對都鐘意
次次試完都落唔到手

有選擇困難症真係麻煩

耳牛坑 不了

試一試隻utopia先 瞬間解決你嘅選擇困難症
哩兩日約左放300r,入黑磚
但哩兩日認下聽下,又發覺300r又唔太差
黑磚又要改頭,又大部冇串流,驚唔慣。
屌1516緊

300r 放幾錢
問咁多位巴打
咁 o岩 尋晚部ak240無啦啦叉唔到電,又過左保
皆因部機已經係兩年幾前買,好耐都冇留意 mp3 player既市場
請問有冇好既 portable player推介?

budget大約8k
喜好係 分析力高,樂器分離度高
半年前去試過 sony 黑磚,感覺d聲"拿"埋一舊,好似唔係我杯茶

希望咁多位巴打幫幫手
有油

金磚同黑磚分析力係低過dx200 冇記錯都低過x7 所以你對你杯茶了解正確

sorry自膠 要矯正下字眼 應該話金/黑磚 高頻細節低過呢兩部

拎去ect整啦
可能壞ic 幾十蚊,換電都唔貴

唔要可以送比我

o岩 o岩問左個師父
佢話咁既情況係燒 usb,但係一換要連埋底板換,我爬過文,ak100ii 換底板都4k... 咁我去買過部新既算...
問咁多位巴打
皆因部機已經係兩年幾前買,好耐都冇留意 mp3 player既市場

budget大約8k
半年前去試過 sony 黑磚,感覺d聲"拿"埋一舊,好似唔係我杯茶

希望咁多位巴打幫幫手
有油

金磚同黑磚分析力係低過dx200 冇記錯都低過x7 所以你對你杯茶了解正確

咁 Dx 200 係咪試得過?
問咁多位巴打

budget大約8k

希望咁多位巴打幫幫手
有油

咁 Dx 200 係咪試得過?

聲粗而且音場平面,p2明顯縱深好好多,聲音亦順滑,但橫向冇咁好
定還是儲多一排錢先
利申筆直3萬左右

一定係cm行先

試過好多次 兩對都鐘意
次次試完都落唔到手

咁一日嘅思考時間可以有幾多個鐘?
係我耳殘定隻點覺得334把聲有啲奇怪
333同335又好正

334 賣點從來都唔係正常聲吧?

牌子?

Justear

邊到有得試

日本
估唔到隻野解析力同結象力會咁差(對比個價位
轉左私模松尾調音會唔會提升番解析力?
個fd為左信仰book左
覺得佢好似倒錢落海

哦 插AK380

你覺得點先算分析力合格 有冇邊隻係Reference

咩叫合格 依個價位我要求高d 貼近真實樂器聲 清析結象還原出各種樂器
手頭用緊兩隻,公廁同1501
講人聲真係麻麻 多樂器背景聲就會蓋到人聲
單純講樂器直情差過1501 9條街 我指個樂器結象力
樂器一多就炒埋一舊
估唔到依個價位 就算公模都淨係俾到依d咁既野我

睇到炒埋一碟我諗到隻仙女

但公廁仲有無敵人聲
佢又冇咩特點 又賣依個價位
唔通真係要全部都all in個訂製調音

andromeda有無敵人聲
有趣
有冇人試過opus啲嘢

上網睇曬港澳台大陸都冇人講,近排仲神秘跌價,係咪有伏?

不過佢地啲dap睇落都幾大部,唔似fiio咁方便
我用緊30r 會玩埋平衡頭 聽開本地流行曲 想有bass墊底 但人聲出啲既耳機

不如調返轉 比啲理由我去鍾意佢

不如調返轉 比啲理由我去鍾意佢

仲有 師傅除左佢自己玩個啲 佢推親(收左錢賣廣告?)啲野都好似伏伏地 fender, 仲有之前隻立體聲喇叭仔 難聽到
問咁多位巴打

budget大約8k

希望咁多位巴打幫幫手
有油

sorry自膠 要矯正下字眼 應該話金/黑磚 高頻細節低過呢兩部

拎去ect整啦
可能壞ic 幾十蚊,換電都唔貴

唔要可以送比我

o岩 o岩問左個師父
佢話咁既情況係燒 usb,但係一換要連埋底板換,我爬過文,ak100ii 換底板都4k... 咁我去買過部新既算...

係未真係要連底板換阿,純粹好奇下
333同335又好正

咁有咩賣點

邊到有得試

日本
估唔到隻野解析力同結象力會咁差(對比個價位
轉左私模松尾調音會唔會提升番解析力?
個fd為左信仰book左
覺得佢好似倒錢落海

哦 插AK380

你覺得點先算分析力合格 有冇邊隻係Reference

咩叫合格 依個價位我要求高d 貼近真實樂器聲 清析結象還原出各種樂器
手頭用緊兩隻,公廁同1501
講人聲真係麻麻 多樂器背景聲就會蓋到人聲
單純講樂器直情差過1501 9條街 我指個樂器結象力
樂器一多就炒埋一舊
估唔到依個價位 就算公模都淨係俾到依d咁既野我

睇到炒埋一碟我諗到隻仙女

但公廁仲有無敵人聲
佢又冇咩特點 又賣依個價位
唔通真係要全部都all in個訂製調音

andromeda有無敵人聲
有趣

333同335又好正

咁有咩賣點

甜到漏得滯嘅人聲,特別誇張嘅立體感
333同335又好正

咁有咩賣點

333同335又好正

咁有咩賣點

個音場真係好闊
用緊X1A諗住換部推力大D既DAP
1皮樓下有咩選擇
如果換DP100 算唔算DOWN GRADE
利申:唔會聽串流
對UI唔太CARE, 整到playlist , 有下一首歌, 同音量掣比我用就夠
最好有2.5平衡
1皮樓下有咩選擇
對UI唔太CARE, 整到playlist , 有下一首歌, 同音量掣比我用就夠
最好有2.5平衡

dp100 力好似好過x1a 喎 同埋推力大冇用 你要夾你隻耳機先 同埋你要清楚知道自己耳機食幾多推力係合格 你耳仔收貨幾多推力下嘅聲音係合格
333同335又好正

咁有咩賣點

個音場真係好闊

334音場唔算闊, 佢係鵝蛋形音場
1皮樓下有咩選擇
最好有2.5平衡

dp100 力好似好過x1a 喎 同埋推力大冇用 你要夾你隻耳機先 同埋你要清楚知道自己耳機食幾多推力係合格 你耳仔收貨幾多推力下嘅聲音係合格

同埋dp100除咗操作憨鳩之外其實好對得住個價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞