[耳機撚]討論下香港各大耳機店(29)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

要平衡既話 4.4 好似好過2.5

左右聲道一個頭最正

分頭+唔理咩mm嘅平衡+非平衡 4個頭擺得落咁細嘅機?

大細同音質冇乜衝突wor
ak70 夠好細部 咪又放得到2.5 同 3.5

Ak70窒到仆街
屙尿都冇力

你需要前列腺檢查

冇咁廢呀同x1a同一價位架wor

吓 有得咁樣參考咩
DX200 二手平千零, 但有D想入部全新

現金價依家幾多?仲要計埋am3喎

計埋AM3 要6千尾, 不過AM3真係好正

岩岩試多次p2,聲場定位真係好正啊
Amp3有冇咁好聽先?

Amp3有冇咁好聽先?

冇試P2, 邊到有得試

Amp3有冇咁好聽先?

冇試P2, 邊到有得試

旺角百老匯/星際
廢事OUT咁多BUDGET

6k尾同7k中咪一鳩樣

6k尾同7k中咪一鳩樣

咁平架咩
仲以為要8字

6k尾同7k中咪一鳩樣

咁平架咩
仲以為要8字

現金價啊講緊 同埋rs am3 會俾你玩次優惠價買入嘛 有啲似以前fiio 賣x7嗰時 不過今次fiio醒目 x7ii送amp3a

6k尾同7k中咪一鳩樣

咁平架咩
仲以為要8字

現金價啊講緊 同埋rs am3 會俾你玩次優惠價買入嘛 有啲似以前fiio 賣x7嗰時 不過今次fiio醒目 x7ii送amp3a

有無巴打試過x7ii 同dx200有咩分別
兩部都有少少性趣

6k尾同7k中咪一鳩樣

咁平架咩
仲以為要8字

兩部都有少少性趣

Dx200個amp3優惠度度都有
唔一定要右店.......
唔夠筆值咪用住原裝amp1先
下個月再買都一樣有優惠
Amp1都正

6k尾同7k中咪一鳩樣

咁平架咩
仲以為要8字

兩部都有少少性趣

下個月再買都一樣有優惠
Amp1都正

聽完dx200 聽x7ii 就覺得推力差好多(兩部都試2.5mm)
X7ii 明顯分離度,定位同音場都差好多,應該係推唔郁隻耳機先會咁
所以聽左一陣就冇聽

6k尾同7k中咪一鳩樣

咁平架咩
仲以為要8字

兩部都有少少性趣

下個月再買都一樣有優惠
Amp1都正

聽完dx200 聽x7ii 就覺得推力差好多(兩部都試2.5mm)
X7ii 明顯分離度,定位同音場都差好多,應該係推唔郁隻耳機先會咁
所以聽左一陣就冇聽

Amp1都屌打fiio
請教先鋒Xdp100r推final e2000夠唔夠力

定買鐵三角ckr70好少少?
啱啱入手FW01,中高頻人聲貼得來又唔會暗,個低頻仲keep得好好,依個價位來講真係好滿意 煲夠鐘數人聲應該會再順滑啲

不過依隻野隔音真係差啲 馬路基本上隔唔到車聲
試好耐
先唔駛root機將LG v20較到去高阻抗mode
reddit話高阻抗mode先DAC同內置amp組件開哂
請教先鋒Xdp100r推final e2000夠唔夠力

定買鐵三角ckr70好少少?

其實e2k同e3k 冇力推係開到聲 只不過有力推會更好
啱啱入手FW01,中高頻人聲貼得來又唔會暗,個低頻仲keep得好好,依個價位來講真係好滿意 煲夠鐘數人聲應該會再順滑啲

動圈你想點隔音

動圈你想點隔音

動圈就唔隔音?之前用ie80返而覺得隔音幾好 同埋fw01外面無氣孔唔係應該會隔音咩

動圈你想點隔音

動圈就唔隔音?之前用ie80返而覺得隔音幾好 同埋fw01外面無氣孔唔係應該會隔音咩

點會冇氣孔

動圈你想點隔音

點會冇氣孔

你外面嘅意思係氣孔唔向外? jvc玩嘅腔體同導管長度都不理利隔音 好似e3k咁 氣孔都開得算犀利 對正出面 但腔體導管短 配戴可以深入啲 播歌時嘅隔音反而唔會差得去邊

動圈你想點隔音

點會冇氣孔

你外面嘅意思係氣孔唔向外? jvc玩嘅腔體同導管長度都不理利隔音 好似e3k咁 氣孔都開得算犀利 對正出面 但腔體導管短 配戴可以深入啲 播歌時嘅隔音反而唔會差得去邊

仲有聲音有繞射現象 jvc啲氣孔開向耳但係都會隔音咗 反而氣孔嘅大細同數量影響大啲 好似ie800 咁兩個孔向出隔音都還可以

動圈你想點隔音

點會冇氣孔

仲有聲音有繞射現象 jvc啲氣孔開向耳但係都會隔音咗 反而氣孔嘅大細同數量影響大啲 好似ie800 咁兩個孔向出隔音都還可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞