[耳機撚]討論下香港各大耳機店(29)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
新帖留明
用緊ue900s, 想換耳機,人聲要夠前夠貼,通透,對低音0要求,um pro30,se535,sd2s 邊款好d
隻e2000真係對得住個價有餘
fitear係咪遲啲有新cm?

所以咪話做爛市囉 1000蚊以下嘅根本冇資格存在 如果論綜合能力好過好多2000蚊樓下添 唯一問題係換線 不過都少咗壞插座嘅煩惱

所以咪話做爛市囉 1000蚊以下嘅根本冇資格存在 如果論綜合能力好過好多2000蚊樓下添 唯一問題係換線 不過都少咗壞插座嘅煩惱

頭仔
有冇咁勁
E2000 定3000
等我衝隻黎睇下先退燒

頭仔
有冇咁勁
E2000 定3000
等我衝隻黎睇下先退燒

我自己試咗一分鐘 覺得e3k 好啲 之後盲追入咗兩隻 攞嚟瞓前戴住 同埋做後備入耳幾抵啊 又夠雜食泛用能力高 同埋個bass 唔會好似以前隻fx1200咁洪水氾濫 反而相對地古典呢隻會舒服啲 硬素質對比就唔知 因為隻fx1200已升天

頭仔
有冇咁勁
E2000 定3000
等我衝隻黎睇下先退燒

我自己試咗一分鐘 覺得e3k 好啲 之後盲追入咗兩隻 攞嚟瞓前戴住 同埋做後備入耳幾抵啊 又夠雜食泛用能力高 同埋個bass 唔會好似以前隻fx1200咁洪水氾濫 反而相對地古典呢隻會舒服啲 硬素質對比就唔知 因為隻fx1200已升天

3k人聲我覺得太後
2k個balance就啱啱好
有當年推我入坑嘅eph100嘅感覺

頭仔
有冇咁勁
E2000 定3000
等我衝隻黎睇下先退燒

3k人聲我覺得太後

我純粹係覺得整體e3k 清晰啲所以先鍾意3k多啲 不過fad真係犀利 換個殼整兩個調音 俾客揀 咁做爛市能力又翻倍
有冇人買左白仙女?

頭仔
有冇咁勁
E2000 定3000
等我衝隻黎睇下先退燒

3k人聲我覺得太後

我純粹係覺得整體e3k 清晰啲所以先鍾意3k多啲 不過fad真係犀利 換個殼整兩個調音 俾客揀 咁做爛市能力又翻倍

同意e3k整體清晰d,但唔知係咪推唔起,把聲偏暗
用緊ue900s, 想換耳機,人聲要夠前夠貼,通透,對低音0要求,um pro30,se535,sd2s 邊款好d

你咁講同直接講 我想買公廁有咩分別

Qdc8 利申雙子未聽過

一定係ve5

如果上面果三隻就sd2無誤

lm
對ve5戴左一個星期
睇怕都要refit,約左csa星期六幫我做分析
有冇巴打試過refit?
之前見有巴打refit左幾次都唔得結果放埋一邊冇聽
都驚驚地

體質問題
有人一熱個耳道就漲好多
咁就點都唔FIT

可能黑仔,對ve2又冇問題
我仲以為好穩陣

巴打耳印又出問題,等左咁耐竟然唔fit,又要返廠再等過,巴打好慘

拿拿聲 你驚唔驚

希望我唔會好似佢咁啦

正面d睇我仲有VE2
等個過程冇咁痛苦
VE2其實一d都唔差
淨計人聲甚至比VE5好些少,但VE5就成個畫面完整好多
為免再隔多重我已直接同VE聯絡詳細講出有乜問題
我上代理應該交代少少比低佢幫我寄就ok
LM
有冇300r轉黑磚既師兄們講下
升級分別大?
驚放左會後悔

請問CM有邊隻牌子推介?
之前見巴打推介QDC同VE 2隻試完都覺得唔錯
但想再試多幾款 免得後悔
budget 20K 雜食 BAND/動漫/House
對ve5戴左一個星期
睇怕都要refit,約左csa星期六幫我做分析
有冇巴打試過refit?
之前見有巴打refit左幾次都唔得結果放埋一邊冇聽
都驚驚地

體質問題
有人一熱個耳道就漲好多
咁就點都唔FIT

可能黑仔,對ve2又冇問題
我仲以為好穩陣

巴打耳印又出問題,等左咁耐竟然唔fit,又要返廠再等過,巴打好慘

拿拿聲 你驚唔驚

希望我唔會好似佢咁啦

正面d睇我仲有VE2
等個過程冇咁痛苦
VE2其實一d都唔差
淨計人聲甚至比VE5好些少,但VE5就成個畫面完整好多
為免再隔多重我已直接同VE聯絡詳細講出有乜問題
我上代理應該交代少少比低佢幫我寄就ok

其實咩情況先會知隻cm需要refit

過鬆過緊?

自爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞