[耳機撚]討論下香港各大耳機店(29)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

https://lihkg.com/thread/369036/page/1
依個?
不過自己整下又幾好玩嘅

整線同機好大分別

整過2隻過機線 方芯銅4絞 金銀線4絞 出黎效果都好好
外觀就梗係好樣衰啦
方芯銅好似成本500蚊左右 金銀就好似700蚊
另外都有試過買現成織好既線整耳機線 整完勁難聽
不過呢樣野真係賭博 先唔講你會唔會失敗 一日未整好都唔知咩聲
試過整完用左排暗斷 換左第2隻3.5頭 啲聲唔同晒
但係過程係好玩嘅

BTW 個2條過機線個聲都好滿意
條銅係暴力低音
金銀線就好溫柔 音牆大 風析力好

飛次日本或者叫fd幫手買啲頭返嚟 順路cut條武藤整過機 退埋稅其實還可以

香港頭都仲有得揀下 線先難揾 啲維修鋪唔會散賣比你
錫線雖然係oyaide 但我都係係日本買 香港買到啲錫線貴得黎 含銀量唔高

我都係oyaide銀錫 基本上啲銀錫嚟嚟去去都係嗰幾隻大牌子 oyaide啲頭日本買已經平仲可以退稅 一撚流

上年係avshow 40$ 買左啲白金鍍銠頭以為執到好野
整完條線之後 屌佢濛到仆街

啲賭銠頭不掂喎 好易甩鍍
邊度買sp1000 平or易aw價?

肥花收

肥花有人賣全新嘅ga?

肥花收

肥花有人賣全新嘅ga?

同埋肥花買野信唔信得過?有冇野要注意?

肥花收

肥花有人賣全新嘅ga?

同埋肥花買野信唔信得過?有冇野要注意?

冇人為損傷怕咩 有問題帶單上代理搞
唔知係部擴煲開咗 定隻e3k煲開咗 呢幾日我聽耐咗 定腦放100%全開 好似歌曲分力度高咗少少 整體再乾淨咗
Sad到爆
諗住VE5 refit期間有VE2聽
同VE溝通後佢地建議我寄埋對VE2比佢地分析
因為對VE2好fit
Sad到爆
因為對VE2好fit

wtf 都唔知應該叫好服務定麻煩好
Sad到爆
因為對VE2好fit

Sad到爆
因為對VE2好fit

巴打仲有冇後備耳機?
Sad到爆
因為對VE2好fit

麻煩一次半次好過再返來唔fit
始終萬六對我來講唔少
有完美製成品我唔介意麻煩d
Sad到爆
因為對VE2好fit

巴打仲有冇後備耳機?

仲有隻SD2
Sad到爆
因為對VE2好fit

始終萬六對我來講唔少

問題係佢已經來回咗幾次 依家仲冇埋隻ve2 咁點算?
Sad到爆
因為對VE2好fit

巴打仲有冇後備耳機?

仲有隻SD2

手頭上玩具多都算係有個好處
Sad到爆
因為對VE2好fit

始終萬六對我來講唔少

問題係佢已經來回咗幾次 依家仲冇埋隻ve2 咁點算?

第一次啫,上次係miss左個production week
我仲有其他耳機
Sad到爆
因為對VE2好fit

巴打仲有冇後備耳機?

仲有隻SD2

手頭上玩具多都算係有個好處

一向有keep一隻cm一隻通用
係依家VE唔再接upgrade
買左5,2又唔會放倒
所以變左有三對

仲有啲咩導管 阻尼 濾膜嗰啲 我淨係睇到錢 錢 同埋錢

自己做係for fun
買架生買料都唔平
但由做模 焊接 自己試聲 打磨到成品
做完真係好有滿足感
不過如果諗住慳錢就真係咪玩

做完諗返起自己用咗幾多錢 對比返呢啲錢可以買都咩一二手嘅聲 自己就心理不平衡
不過半模diy 好想試下 出面有做半模好似沉沉哋

學野就要比錢架啦
係單元同人工耳貴
半模即係點
冇密封既公模?

半模等於訂製版耳膠 以前做耳模嗰啲聽力公司有做 依家唔知 (已經係4年前嘅事

耳膠都有cm

好核突

你用嘅時候鬼有人睇到咩

有,成街人行過你都會指住你黎恥笑

入咗耳差唔到遮晒 啲人都唔會知你係用緊耳膠定半模

其實唔係玩開耳機嘅人,連你用咩耳機都唔會理啦
beats就可能會望下嘅

自己做係for fun
買架生買料都唔平
做完真係好有滿足感

做完諗返起自己用咗幾多錢 對比返呢啲錢可以買都咩一二手嘅聲 自己就心理不平衡

學野就要比錢架啦
係單元同人工耳貴
半模即係點
冇密封既公模?

半模等於訂製版耳膠 以前做耳模嗰啲聽力公司有做 依家唔知 (已經係4年前嘅事

耳膠都有cm

好核突

你用嘅時候鬼有人睇到咩

唔望仲好 最怕俾人見到成個炸彈出街插住隻e3k 戴住啲咩215 im50嗰啲人見到唔講以為你憨鳩
bose qc35 or sony 1000x?
bose qc35 or sony 1000x?

要隔音整隻cm啦

自己做係for fun
買架生買料都唔平
做完真係好有滿足感

學野就要比錢架啦
係單元同人工耳貴
半模即係點
冇密封既公模?

耳膠都有cm

好核突

你用嘅時候鬼有人睇到咩

唔望仲好 最怕俾人見到成個炸彈出街插住隻e3k 戴住啲咩215 im50嗰啲人見到唔講以為你憨鳩

215都好過啲用beats架啦
屎忽痕想買個耳擴
有平衡嘅係咪得sony pha2a/3
pha4又唔知幾多個佛誕後先出

自己做係for fun
買架生買料都唔平
做完真係好有滿足感

學野就要比錢架啦
係單元同人工耳貴
半模即係點
冇密封既公模?

耳膠都有cm

好核突

你用嘅時候鬼有人睇到咩

你見到我?

自己做係for fun
買架生買料都唔平
做完真係好有滿足感

學野就要比錢架啦
係單元同人工耳貴
半模即係點
冇密封既公模?

耳膠都有cm

好核突

你用嘅時候鬼有人睇到咩

你見到我?

最撚慘係用e3k送個耳掛嗰陣啲on9仔仲會以為你跟風用cheap雞耳機扮掛耳

雖然e2/3k係好抵玩啫

自己做係for fun
買架生買料都唔平
做完真係好有滿足感

學野就要比錢架啦
係單元同人工耳貴
半模即係點
冇密封既公模?

耳膠都有cm

好核突

你用嘅時候鬼有人睇到咩

你見到我?

最撚慘係用e3k送個耳掛嗰陣啲on9仔仲會以為你跟風用cheap雞耳機扮掛耳

雖然e2/3k係好抵玩啫

屌我都係咁樣諗 岩岩入手左e2k
各位巴打點睇1 more e1010
見三鐵一動有啲心動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞