Nikon 討論/貼圖區 (28) Z63/35.2幾時先出

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Nikon都on9,搵佢本身冇問題,係呢個造型完全搶晒focus
似地盤佬多過健身
想問下影日常相、旅行影下風景
依家應該買z6ii定zf?
鏡初步諗緊24-120 / 24-200
講多少少,睇過啲spec,緊係zf,始終佢防震同對焦勁啲,但個手感真係差啲
z6ii我依個需要應該夠用?而且平幾K,用黎買多枝定焦都好
24-200 係睇下個光圈你接唔接受,支鏡計重同image quality 都正常有突
似係車房仔
有D車係後面
工友相機
我覺得係支262.8搞到怪怪地,可能換支400過肩咁托住會型好多
自去年6月以來,Nikon只有2部新機3支新鏡(加上SE版4支)
想搭單問下日本買ZF有無繁中menu?
問咗唔得
要另外加6500yen去日本nikon服務中心加
係咪繁中就唔清楚因為我冇需要冇問到
謝謝解答,已經幫到好多了
之前有巴打話肥花係Canon打手我都唔係幾信

呢篇文章真係打J打到出哂面,Sony Nikon一定無可能,就Leica都未試過俾肥花咁樣J到成地都係

基本上1仔嘅spec已經出左來,如果係真嘅話,除左6K 120P,其餘野我都想睇下肥花會點吹
英文咪得囉....
想問下巴打們
我7月中去旅行,有意入支85.8
信用卡儲緊外幣回贈 + 唔想畀香港商家佬賺
有無邊個外國網推薦
事關試過喺日本啲網買,佢哋剩係收喺日本發卡嘅信用卡
麻煩晒
睇相同I shoot raw孿毛條片,見成像濃左好多
好似z6ii再vivid mode+++咁,我就唔想見孿毛係用緊standard picture control
原帖話用左自設Picture Control
普通去旅行影下人影下景 係咪Zf就夠用?
同埋套裝支鏡係咪無乜用?有冇邊枝推薦 想要大光圈小小
日常用+成個造型都好有用喎40f2
支40其實好高質
所以話Nikon marketing 硬係有陣除,28, 40 用膠mount 畀人當臭四,其實光學唔差
Sony 堆G鏡紫邊勁到峰值對焦啲人就話嘩好靚好靚
千幾蚊抵玩到癲
佢堆膠鏡要學Sony 咁改個series 名畀人吹奏,叫返E series 咪得 觀感即刻好好多
Sony mount 口太細 勁唔直角入射cmos
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞