Nikon 討論/貼圖區 (28) Z63/35.2幾時先出

248 回覆
4 Like 0 Dislike
本來打算買ZFC, 而家轉買ZF
變焦會買支24-200, 新手想試多D焦段先

定焦諗緊40mm f/2, 定35mm f/1.8
打算細支D, 係餐廳入面影下對面果個, 連人帶野食咁
如果分別唔大應該都係40mm算, 光圈又差唔多, 但40mm餅鏡方便好多
2875 G2都係一個唔錯選擇
一機一鏡比較方便

我見有優惠係2875 G2加埋Tamron 70-300mm做緊優惠兩支加埋1萬蚊, 支Tamron 70-300m值唔值得入手?
“Of course, this could be a typo.”
都唔係少少
唯卓支16mm 1.8終於出左,3799真係合埋眼買
"typos"

一定係

最近有諗ZFC ZF
依家可以等埋先!
Comment
不過唔知真唔真
我search 係搵到result
不過手機睇唔到code
但應該係佢
唔知有生之年可唔可以睇到Nikon公佈35mm f/1.2呢
其實Z6iii 就應該出硬, 係唔知z7iii係點
出就應該出
唔知幾時出啫

學上個post 啲師兄話齋
吹都吹咗兩年
唔知點解一開始就傳Z6III出先過Z7III,而唔係兩部機一齊出
有Z8 真係想知Z7iii可以賣幾錢
Z7iii 冇咁大demand 有Z8
反而A7iv 出咗咁耐Z6iii 都未出
呢個價位demand最大?
Z7iii 應該係對返A7R
佢部Z6iii
有齊哂Zf 啲嘢都流哂口水了
我覺得對大部份業餘用家嚟講Z7會啱過Z8,特別係唔會點拍片或者高速連拍嗰班人,對佢哋嚟講Z8好多功能根本用唔著,而且又大部啲、重啲
所以近排Z8行價同水貨價升返
但如果同價點賣
勁, code都搵埋出嚟
調低啲Z7III個開售定價囉
會唔會有巴打想賣有中文既水貨ZF
真係忍不住了
忍下先啦
有新機出
可能都會影響舊型號售價
新手如果想影吓風景同人 想請問Z50/ZFC點揀好
之前睇過Z50拎上手感覺唔錯 但係ZFC又唔錯咁(未睇實物)
見規格差唔多 可唔可以理解為ZFC係文青版Z50
新機指z6iii z7iii?
如果係有復古外型既機 我就會等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞