Nikon 討論/貼圖區 (28) Z63/35.2幾時先出

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
24mm f/1.7係DX鏡嚟㗎喎
畫面會自動crop咗,影出嚟個視角變咗36mm
咁買28
係喎 無留意到添
唔該巴打
去到日本即屌枝26mm包無後悔
想問下zf個i menu入面係咪冇左個連藍芽嘅option,
記得對上一部zfc都仲可以係i menu到加藍芽/wifi option
各位巴打建唔建議買水貨鏡?因為我見好多地方都冇果支24 70 F4 行貨買,如果買水貨又去邊度買好d?
小弟係富士用家,想轉ff 玩下,我乜都會影,又會拍下片,所以想揀部勁d 既機,我睇中左Nikon z7ii ,主要想換部兩皮內影相靚拍4k 60p 時冇crop 既相機,請問z7ii 係咪已經係我最好選擇?
唔係
Sony A7S3或ZVE1係更好嘅選擇
好似仲有部Canon R62都合你要求
淨係4K 60P 冇crop呢一項已經可以剔除至少90%嘅相機
仲要2萬內 可以滿足到你要求嘅就R62 A7S3 ZVE1
接受到crop就可以Panasonic S5ii同A74 A7C2

Nikon Z7ii確實係一個option
但z7ii冇內錄n-log 係上一個世代嘅產物
等多陣睇吓z6iii
a7s3 唔係過兩萬咩? 過唔到自己心理關口
z62個cmos做唔到full size 4k 60p

要冇crop就要換cmos

目前rumours仲係講緊2400萬像素
小弟唔熟,n log 唔係都可以後改好多野?
等唔切啦,要七月時用,同埋新既z6iii 又肯定過兩萬啦
原來仲要超過2萬

部機出左就4年 A7S3真係犀利
去睇下Canon r6ii
唔係拍開片嘅人

聽講拍片唔止要60p 冇crop
仲要10bit 422 嘅log
呢啲係Nikon傳統嘅弱項
z7ii強項係影相 ISO64嘅靜態畫質比較出色
拍片spec係到左近期z9先有突破
有睇過,我第一部單反就係canon,暫時唔會再考慮canon 住,個樣太似單反
明白,謝謝你講解,咁我又真係影相多既,只係拍片都會
好在冇講zf
zf個樣exactly單反
我好想j ZF 架,但都應該用黎做b 機,始終想要部就力影相機先
如果個menu同z8 z9 一樣

係無左

我有z8 z30, z30 有 而z8 無的只得飛行模式
咁方便 冇左真係可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞