Nikon 討論/貼圖區 (28) Z63/35.2幾時先出

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咩贈品
而家通常係whatsapp
如果係coupon要喺whatsapp send單據同保用證截圖,14個工作天內會收到回覆

如果係實體贈品要先喺網上登記保養,再帶單據同保用證上CS攞
Budget 有限
ZFC 連 16-50
Z50 連 16-50
Z30 連 16-50
3選1邊隻好丫?
唔用evf 就z30, 用就睇睇你prefer z50個樣定zfc個樣,唔睇樣計zfc 理論上好z50少少
想問其實zfc配28mm 定16-50mm好d?
日水 Nikon 係咪得日文?英文,繁中有冇
諗住過日本買
16-50 靈活小小,28就大光圈

新手我覺得應該 16-50 好d
Sigma勁古怪,連Canon都出幾支apsc zoom, Nikon出三支倉底貨就收工
etz21 pro 係咪最好0既S轉N接環?
睇下六月有無閒錢買部2手sony機加支70200GMII
支鏡順便比埋Nikon用
sigma不嬲都用以三支試水嘅啦
準備買機
入2875 g2 + 70180定係24120好

諗住影小朋友為主 又想輕 又想質素唔太差
部D610 無啦啦出ERR
拎去整要4800...
雖然有旅行保險claim 得番
諗住買部新機
太耐無追,依家先知F mount 鏡用唔返...
手上有35 1.8, 20 1.8 17-35
買唔買新機好?
如果買都係諗住中階, 買Z7II???
50 1.8, 20 1.8, 17-35 2.8
先真
再買個FTZ 1代or 2代就可以用得反G鏡(所有function)
D鏡既話無左自動對焦
睇左成年終於買左部Zf
我都等緊Z6iii
啲spec唔啱嘅
就即刻去馬Zf
有無跟kit 鏡呀爸打

Zf都未出一年
我都仲睇緊
之前用zfc果陣已經入手左幾支ff鏡 就係為左今日
其實Zf 個spec 已經好正
不過我又無話好復古
想要現代款多
如果Z6iii 個spec 同Zf差唔多
真係唔駛考慮
兩個選擇質素都冇任何問題 可以放心
睇你心水邊支 有冇去showroom拎上手試下
想請教下日本買既鏡同香港水/行貨係咪同一批貨?
想買支50.2, 來緊又去日本諗緊係邊到買
Zf唔出銀機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞