Nikon 討論/貼圖區 (28) Z63/35.2幾時先出

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
佢擺到明係
你舉完啲例子之後佢即刻搵第二啲唔應該同一個比較平台嘅嘢嚟駁
好似嗰啲小學雞咁:但呢個咁咁咁 個個咁咁咁喎
然後以為自己好醒好聰明 眾人皆醉佢獨醒咁
即係台灣ptt個啲槓精
佢所講嘅問題係講緊電子前廉快門導致快速快門景深光斑不完整,因為a7cii冇機械前廉快門,但係呢樣嘢都不影響佢作為一部各樣條件都OK嘅入門輕便無反
用phase one開工 平時用開leica同hassel
但拋出嚟啲問題好似外行人一樣
Nikon做咩惹左咁多傻9去針
佢口吻好似sp
攝台好多佢啲信徒
俾到a92 冇既規格就得喇
淨係6K 60p 4k 120p 都值 仲有raw 新log
咁canon R3 係唔係要即刻減價?
想請教咁多位
小弟人在日本
見有zf現貨
應唔應該等z63出再考慮定日本買咗佢
扣埋稅同回贈同price睇水貨差不多
睇返最新諜照
有cmos保護廉
Stacked cmos機會再增加了
兩部機定位唔一樣
你不如按自己需要再決定買邊部啦
想平時旅行用 主要都係風景多
見佢陪支40F2可以for日常影下市區又靚仔
以前用開nikon單反 但都係初哥玩玩下
Z6III係半專業級嘅機,主打高速同拍片
啱啱開賣應該唔平㗎,大家都估應該~$20000
你個情況買Zf已經好夠用啦
如果係咁 會唔會慳多少少出部z6II仲好
暫時睇zf vs z6ii都係外型, monochrome, AF
拍片我就唔會點用所以唔考慮呢方面嘅差異
Z6II已經係差唔多四年前嘅產物
Zf粒processor新啲,AF又強啲,我就會揀Zf囉
影風景要af做咩
留啲錢買支1424好過追機身下話
Z6ii 仲要出完新機會再跌價
利申我都係影風景多
上個月啱啱賣咗部Pentax k1
出咗部二手z7ii
Af 同k1比一定好好多夠晒用
Zf Z8 af 同其他反應係再快啲 但已經exceed 咗我需要
留啲錢買多支鏡仲好啦
唔該兩位巴打
但暫時睇落都係唔洗日本入手住
可以hold一hold等下z6iii出完會唔會仲有跌價仲好
有冇邊支鏡想買
想問吓咁多位巴打如果用zfc+ 支18140 影星係咪徒撚氣 新手想學嘅話係咪買支國產手動大光圈好啲?
影星大光圈同wide 會好啲
18*1.5 係26mm 有啲唔夠wide 光圈都細不過又冇話會完全影唔到
不過想認真玩既平平哋買支viltrox 都得
反而apac 高iso 會輸蝕啲
又話自己用奶用蝦
有冇z8用家可以分享下香港行貨機介面有咩語言
同埋水貨機
zf 如果買水貨有冇大問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞