Nikon 討論/貼圖區 (28) Z63/35.2幾時先出

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我上過 Showroom問, 我問D職員佢地先知無左
我覺得i menu直接set wifi好方便
oh shit
I menu set wifi真心好方便
反而我想問平時其他巴打點set連手機app

我每次都要入menu off左飛行模式,再開wifi連接
相機開wifi
手機連wifi
開snapbridge連相機

三個step
me too
想問下依家D鏡頭仲駛唔駛加filter
潮流興black mist
將sharp一sharp嘅z鏡磨返滑佢
想請教下Z8值唔值得入
update 左firmware 係咪同zf 差遠d
未update都差得遠啦
有好幾支AF-D,nikon係唔係冇打算出個screwdrive adapter令佢地翻生。
入咗部zf 藍芽同wifi有無特別setting?
藍芽連完一次之後就連唔到
Wifi 個密碼對住嚟入都話我入錯
考慮左好耐,都係想j 部拍片冇crop 既z 7ii ,但我想買水貨24 70 f4 ,想問下各位巴打有冇邊間值得信賴?其實主要係呢支哂行貨
我係上年係carousell買$2800 交收check前後玉冇野 影落都唔覺有問題
咁我都搵下二手先
zmount 85mm 係咪原廠最靚
有小貴好難買落手
呢支性價比其實好高

質素比得上其他廠f1.4

貴過其他f1.8小小
我見人地對比 呢支真係好夠Sharp又散得靚
呢支影景如何?
巴打你有冇啲示例睇睇
我用呢支影人多 就唔po了
咁巴打你有冇2470 F4呢支
人像同85比既話 散景虛化呢啲差遠唔遠
光圈相差超過兩級,散景當然係85mm定焦靚好多
我兩枝都有 我有用85嚟街拍同影人 個壓縮感係幾正 因為我之前未用過70以上嘅焦距

同埋佢真係好sharp, 影景係絕對冇問題,睇你鍾唔鍾意個焦距

2470.4我自己通常懶嗰陣先用 ,雖然散景虛化一定冇85咁好
始終變焦vs定焦,最大光圈差兩級多啲

但佢表現都唔錯,又輕又細,去旅行用超方便
二手呢個價錢仲要係s line

不過我想換2470做24120…
24-120/4真心超正
見佢有支28-75 但唔係s line
果支質素係咪差好遠 同24-70 比
但價錢都真係平
Tamron出左2875 G2比nikon z
dx 24mm f1.7 係咪唔會出se 版?

等左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞