(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
tjd 同毛算啦 機體先天限制太大
古練返好d射波就收貨
金塊第二場賽前應該做足晒功課諗住破高啤為主嘅防守, 一開波就係咁俾哥頓持球攻
點知高啤唔打狼轉玩switch快速輪轉, 打亂晒佢哋嘅gameplan, 加上心態上冇準備好狼全隊著撚晒咁守先全面崩潰
狼可以出到成3個人match 到肥仔size
其他隊出一個都難
出到果d 唔係進攻破壞spacing 就係外線會被人軍訓

靠肥仔一打三都好難頂到4節

真係剋死金塊

我覺得係要靠murray 同mpj 破局多d
兩個首先要射返準,第二係mpj 要落波打
人地close out 佢果陣要落波打造多下混亂再傳/自己上
已經想像到狼入到finals
守到雙J不要不要,不斷TO嘅樣
Murray始終傷咗,而且對面重點看守,打唔打得起好難講
MPJ確實係可以破局,但好睇佢嗰日進攻狀態
不論係接應三分定attach close out嘅mid range都要有
但始終MPJ係終結點,好難做到murray嗰種串連
除非佢一人就攞到30+,如果都唔係好難贏
金塊實際上可以持球攻嘅得肥仔同Murray, Murray前兩場連Reid Towns呢啲switch都打唔入已經冇得玩
肥仔單打係可以攞三四十分, 但係狼內線有足夠資源消耗佢效率高極有限, 而且佢今年啲三分跌咗好多, 以前同Murray招P&P廢咗大半, 想破狼嘅防守最有效就係呢招
諗起譚仔不斷控甩波TO真係濕晒
Murray 唔係未傷好咩?跌都好正常加埋後備真係無上年咁勁
上到場冇人理你傷唔傷, 肥仔自己呢兩場都打到成pat屎咁, 唔調整等橫掃
傾迷唔諗下自己萬年爛隊千年未入過季後賽?
DDV勁到
紐約都係玩3G但係防守好撚勁
啲人勁hustle 我地個啲hea close out
DDV
全部後生當打
最重要係佢哋打3G係有中鋒護框先放心俾班G守外線, 勇士班內線都唔係高過後衛幾多
人地打3G, 唔會打4G.
仲要Hart場場打足48分鐘 搶13-14個籃板都仲得

但15大顛到打4G.
但睇唔到我勇有咁既人材
浪花仲係巔峰期嘅時候係可以打吓, 而家又老又殘就算吧啦
下季再用嚟班人打3G/4G陣,
真係等死
算把啦
勇士續得15大即係代表未來2,3年都會繼續三老+4g戰術
唔通你仲期望會有大改革咩
望住見頂份約
DDV要拎30M先岩
事實證明ddv係有料有po
勇士根本無比機會佢 就話佢發揮一般
就算Klay狗發揮得幾差 都唔會比機會其他人
Ddv c&s 同定點三分既能力 真係可以好大程度上取代到Klay狗既定位

不過講再多都無用 規則限制無得續
純粹係唔夠錢留佢姐 佢都打好多既
但上季真係專職幫poole狗執屎
上季9成人話佢underrated 值得更高人工 放佢出去拎大約
邊到話佢發揮一般
要由MDJ呢個外力落手踢走kerr啲愛將先有可能逼到佢變, 今個暑假係最好機會, 入唔到季後賽加西岸變天, 冇晒run it back嘅藉口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞