(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
最on9係續完jp 下年出條on9例姐
逼住要trade走佢釋放返薪資空間
如果唔係 應該都未必trade佢(唔好諗啲咩佢同廢鳩嘅關係先)
唔信全部放上枱
相信好大機會keep三老開季
而家佢哋諗法應該係今季冇green二十場都仲有46win
佢哋相信下年仲有競爭力
其實每年draft八成既球員都打唔起
講緊選秀大年都係得4-5個all star
前5pick真係可以落差好大

管理層有料既冇draft pick都冇所謂

Nars reid就係undrafted
探花係細波, 榜眼先係懷
睇返嗰年嘅選秀算係近年比較高質嘅一屆, 可惜勇士冇把握好draft咗隻bust
係喎,記錯左榜眼先係懷
不過我諗就算勇士要AE
當初都唔會有咁多球權比到佢去成長
睇怕狼未來幾年都係收成期好難打
今年西岸4強咁好睇
感覺是旦一隊都贏到塞
基本牌面4隊都打得贏,係雷霆同狼比較嫩口驚唔夠經驗咋
事後先咁睇姐
本身嗰年除左頭三後面都估計唔係基石級
西岸除咗腸艇係冇未來, 其餘一係揸住成手pick, 一係已經有基石等彈起嘅後生隊
Curry退咗勇士想入附加賽都難
狼塊雷已經打起咗
獨就中堅份子
箭就上緊位,熊重整緊
刺有班馬都可以做攪局者
西岸完全係六國大封相
西強東弱左好多年,東既感覺仲愈來愈無存在感
無計啲一二線球星來來回回最後都係去西岸
快艇點會無未來,Harden 完約,又有資薪空間簽人上船,個老闆又唔介意洗多啲錢,係無咩可能爭
冠。

太陽就真係皮已收,睇下有冇球隊會幫手換KD,Beal每次見到都真係笑出聲,明明太陽之前啲trade 都正常,真係睇唔透Beal有咩吸引力。
大飛冇draft pick又頂薪續咗隻玻璃人仲可以有乜未來, 除咗續harden pg打多幾年賣飛冇其他選擇
上年off season prediction
好多都仲估緊勇士會西岸前三

事後睇返,雷狼都係大黑馬
磨合完即刻起飛爭榜首
艇腸勇只係常規賽戰績算勉強維持到 (51W, 49W, 46W)
46W 講緊上年係前4水平
最得人驚係其實比賽內容完全跟唔上啲前列分子
例如 FF吓勇打狼,最樂觀我都唔覺會有6場
一開頭trade 嗰陣大部份啲人都睇好喎 話luka=james kyrie搭到James 啫係撘到luka 係上季play in都冇先開始俾人話啫
其實trade 西書過嚟可唔可行? 打後備
咪玩,PO 26%FG點用
發覺有時睇d教練賽後訪問都知條友有冇料
Kerr 輸波就成日講廢話,遊花園,但態度照舊
金塊輸波Malone 就直接屌邊part 做得唔好,完全unacceptable,之後有調整
其實呢個風氣仲間接令到聯盟出現咗M字型既生態,搵緊千零二千萬一年既三當家左右實力既球員越嚟越難搵到相符佢表現實力既合約
AE頭兩年都比人屌係進攻黑洞,下下自己腦沖血衝入人堆,好似柒福咁撚樣,出面空撚哂都唔傳

不過佢識得係失敗中學習,慢慢學識咗閱讀防守,進攻啲中距離腳步技巧又開始純熟,配合埋本身就已經頂尖既運動能力,佢係有條件做未來no.1 SG既,如果佢真係好似佢自己咁講可以二度發育長高到198cm,佢應該會更上一層樓
Kerr黎勇士之前係太腸到做總裁其實做到好柒
而家諗返佢攞到4冠真係似負碌
我撐狼純粹係佩服佢地砌隊眼光
同樣Trust the process, 但唔似東岸果隊
講到口臭
魔術班新仔打G7一樣瀨晒屎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞