(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
睇返西岸未來幾年嘅形勢, 金塊個核心仲係巔峰期, 雷霆木狼仲後生, 當值仲有排打, 後面仲有馬刺火箭呢啲上升緊
Curry退咗之後無論點都係要坦返幾年抽基石, 唔差在而家trade啲人返嚟幫佢入playoff打埋呢兩年, 27年打後啲首輪喺自己手就得
佢係速龍都打養生波
咁Moody,Kuminga, BP, TJD呢四個年輕球員啲出場時間點?, 又係咁出三老唔做load management? 仲要今季有做load management 又唔係打得特別好
三老肯走一個 就會多左唔少時間
而家最難搞係Klay 搞掂到佢
勇士之後選擇多好多
啱啱睇返19年KD傷咗之後啲比賽
勇齋靠三老都打到入Finals
有啲好奇,Klay未大傷之前嘅勇喺今年會打成點
我嘅意思係如果要win now trade人, 出嘅籌碼重要程度25 27呢兩個首輪<新仔<最後先係出27年打後嘅首輪, 總之最緊要係Curry退休之後有首輪就得, 班新仔留唔留都唔會影響之後坦幾年
Curry今年好明顯廢咗好多,而且長期比人包夾體能消耗好大,要衝冠除非換到字母個類超巨如果唔係專心等三老退休同練仔新仔啦
始終都係睇好塊
狼進攻板斧太少
得AE比較穩定做到持球
其他人一落波就TO咁款
而且狼防守雖勁
但油雞本身就unstoppable
齋靠佢引力,班射手狀態好返啲都夠打
木狼先拔頭籌
屌燈咗
塊睇嚟大勢已去
AE勁到 好彩當年無比勇抽到狀元
唔係又害死一個幼苗
黎到勇 戰術地位一定連Klay狗都不如
計漏後備差距
長期出雙塔,肥仔唔在場冇人match到
當年狼trade Gobert冇乜人睇好
而家睇返真係走得太前
AE真係未來門面級數
有身體有技術有心態
真係好屈
Go bear + KAT 屈死肥仔啦
Gobert + KAT + Edwards

人地3巨頭 分工清晰過我地所謂3巨頭
有AE 什麼都是對
重點係本土美國人, 捧都捧佢上去接Curry 占狗 KD班
著adi
唔關分工啦 真係純粹廢
世代交替
唔變之後幾年都唔洗諗po
金塊咁勁 陣容又正值壯年
都比狼追住砌

而家隊隊一係打雙星 一係打三巨頭
勇士三老其中一隻廢得太誇張 無救
另外1隻勉強ok
仲有一隻最勁既跌緊watt
拎到第10真係好合理
榮叔都係
不過榮叔又真係夾乜人都掂
榮去小牛未至於唔睇好啦
正常都諗榮換brunson係升級咗
係差在佢肯唔肯上場打波啫
AE打到曉飛咁, 懷仔就差唔多離開NBA
冇咗Brunson點都要搵第二粒星返嚟, 唔係當值有機會嗌走
高啤嗰單就唔知係屎忽撞棍定真係預料到轉meta, 單trade落實嗰陣勇士仲係靠緊小球champ, 後續trade Conley呢啲老將都做得靚, 只可以講勇士做trade太保守唔肯冒險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞