(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

687 回覆
3 Like 3 Dislike
練到古持球單打 毛3分穩定啲
已經可以解決好多問題
問題係唔會有隊博Wiggins會好,勇士留低自用
小牛拎咩換?佢地今年已經補到內線,加上有其他好嘅人選,唔一定要同勇士trade
樂觀諗就得 事實好大機會 兩個都去唔到改變局面既程度 到時都係哂時間
睇埋佢地打成點再諗
所以我覺得要trade嘅話目標唔會係巨星級數, 而係次一級嘅二線星
Playoff未打完仲好難講有咩人可以trade, 已出局嘅隊入面鷹隊Murray網隊Bridges公牛Lavine呢種會係代價唔會太高又補到勇士短板嘅類型
不如討論下有咩情況Kerr先會收皮
佢繼續玩嘢trade晒成隊金塊過黎都無用
因為巨星果幾個唔叫trade me都無得你換
一叫trade me就十幾廿隊搶
放假見到湖狗輸就開心
如果選擇行呢條路其實都可以當成管理層將4冠當係手感勇士已經做到最好,餘下既日子當好好歡送手感
出面最頂級最接近以前二清既無球射手其實係咪Duncan Robinson? 佢係熱火都好似收緊1800萬左右一年
早幾年就比人屌溢價有毒約,但今年佢進化咗,依家應該變咗超值約
除非見頂打得返冠軍年既水平,然後古下季進步到超越冠軍年見頂既水平,二清用少於2000萬一年去簽,然後裁走Gp2、魯(見下底薪簽唔簽到魯,gp2就放棄讓位比毛),然後係自由市場用中產同底薪簽到類似DDV, OPJ呢個等級既戰力咁都仲可以有少少期待

但要以上所有嘢同時發生哂應該同中三T差唔多
Levine份約大到痴撚線
Murray連單防都差埋 又夾唔到傳切
Bridges最啱勇 但人地好可能要kuminga作籌碼
Lavine就算啦 好翻出到場再講
GP全保障 搵唔到隊食 就係要硬食9M 二清續完 仲有cap咩
下年player option
如果說到佢簽3年每年4m 都還可以既
都係嗰句就算有完美嘅球員勇士都唔會trade得到
上面三個名只係例子, 但係籌碼有限嘅情況下要改變係一定要冒險, 乜都唔做都係死路一條
GP2咁撚玻璃仲簽佢三年?, 寧願硬食佢9M一年算
大清講到明話要win now
即係今年夏天要補強

硬食9m真係好難有操作空間 分分鐘原陣容開季
我會支持唔續 klay 唔係覺得留佢會 champ 或者唔留佢會變到乜好野黎,只係覺得係時侯重建,唔再幻想仲有機會幫到 curry champ 多次
呢一刻我會覺得圍住 kuminga 黎砌,Curry 呢兩年可以做以前 klay 既角色

不過如果curry 唔接受就真係要睇下點拆 …

其實 2022 個年 champ 到已經好滿足,post-KD 年代,curry fmvp 加埋䁛頂真見頂
只係世事無完美,Poole 搞事再加埋 wiseman 無 bbiq … 如果唔係可能仲有得爭 champ
佢同Looney都係到期約, 填資薪打包trade又得, 貼個次輪搵人幫手食換空氣都得
如果奧運隊咁多勁人都可以俾十五大玩到輸波
咁你補強黎都無用,證明kerr真係唔識用人
唔一定嘅,唔算好貴,年紀又唔算大,有人搏佢做得返公務員都唔出奇
佢又想三兄弟一齊打 點可能win now除非佢氹得掂佢細佬簽15m
前提一定要踢走Klay狗 如果唔係一直輪迴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞