(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

719 回覆
3 Like 4 Dislike
今年首輪出局應該trade走幾件架啦
金塊隊波勁在2場都少過10失誤
我地一場20失誤都有
仲學咩人打波
冇諗過點解失敗既人通常係唔接受改變既,
通常第一個藉口就一定要人擺一個肯定成功既option 先可以變, 如果已經連續兩年fail, 仲要再on99咁試多幾年? 唔係好明你既point。
邊個話一定要成功先可以變
up 個真實可行(至少係match 到salary cap)既出黎大家探討下都得掛

你完全可以係踢走klay 前題下up d 交易可案出黎

剩係講踢走klay 純粹發洩自己不滿有咩用
得d fans以為打波衝冠係唯一目標
一唔得就話要重建要賣呢個賣嗰個
唔諗下三老同時在場個商業效益有幾大
加上curry下年都37啦
Jordan Kobe舊時都收晒皮
呢啲睇得一場賺一場啦 好快又一個時代嘅結束
賽後針對穆雷這波沒有喊暫停就直接執行的最後一擊任務,總教練馬龍(Michael Malone)提出解釋。「當時比分是99比99平手,為什麼要讓他們站好防守位置?當他們確定防守位置之後,他們可以無限換防,你可能連球都發不出來。因此,我想確保比賽能夠流暢進行,讓我們球隊最好的幾位球員去決定比賽。」

換做15大會點做
平心而論,15大一向唔叫暫停
有咩問題?講個球隊有問題就唔得?講又關你咩事就冇叫你同意

你有point既一樣可以講下點樣keep Klay 下年可以更好,不過我冇興趣知
佢都唔會 但curry單打會俾ad封到
本來又真係唔關我事既
你吹到話留klay 就係其他球迷扮咁大支野咪關人事囉
Curry都有能力打, 但係人哋Jokic Murray直接two men game就逼到AD要switch, 勇士點先有得俾Curry一對一AD先
波叔會留破咗佢十幾年playoffs記錄嘅廢隊?
個問題根本唔係咩接唔接受改變,
而係而家呢刻根本無操作空間,
踢唔踢走klay主要只係老闆駛唔駛多啲稅/個mid level exception係non taxpayer exception定taxpayer exception定room exception 既分別咁大把,
咁真係"純粹發洩自己不滿"為改變而改變多
仲喺度講老闆肯唔肯駛多啲稅, 勇士老闆Joe Lacob一早講咗因為而家勇士個累進奢侈稅太高, 所以嚟緊兩個賽季都唔想交稅
下年包括埋波叔份無保障在內嘅人工係174m, 稅線大約172m左右
假設真係唔續Klay, 波叔份約其實可以唔waive, 30m以下可以保障任何金額去match trade salary, Looney同GP2份約都有操作空間將個人工減到稅線以下
所以理論上踢走咗Klay的確仲有操作空間, 但唔代表佢哋會咁做, Klay如果回歸份約個金額好重要, 超過20m下季基本上唔使諗咩補強
唔交稅做前題留唔留klay 都係得1200萬中產
分別只係留klay +中產 定 空氣加中產
如果你話有klay 係度阻住練人咁無野講 咪踢走佢

另外一個操作係踢klay 走 唔waive cp3
你話cp3係底薪其他隊就搶者 3千萬既cp3 就算係到期約都好 唔洗貼pick 都偷笑

如果有神trade 做到用呢張約換到戰力咁係可以踢走klay 既
超唔超過20m續都係得中產啦, 係個中產係邊個中產啫, 俾你waive咗波叔同looney(gurantee 3m)份non guarantee 約加唔續klay都係得十零m左右, 都係咁上下嫁咋
你最多話俾長約佢,say 三四年約佢,會連之後幾年嘅操作都影響埋, 如果唔係續唔續續幾多根本冇咩分別單純幫老細慳錢
今年咁嘅成績老細要慳錢cut cost大條道理, 早排開到口話唔想交税, 而且喺NBA人工某程度都代表地位, 當真係25m續咗佢之後仲會唔會長擺佢落後備做第六人, 養老同攞大約本身就係有衝突
其實AD守呢球已經無犯錯
而家勇士個累加奢侈稅高撚到傻, 所以Joe Lacob有講希望嚟緊兩個賽季都唔想交稅, 重置勇士個累加奢侈稅
當大執隊波,咁可行嘅交易可以點?上面有ching都解釋左,就算續唔續klay都係得1200萬中產可以用,咁可以點交易???成日講到要大破大立,但問題係現實俾你大破大立嘅機會都冇
中產係講緊自由市場, 交易係另一回事
draft night之後勇士會有三個frp可以trade, 加上堆到期約同新仔交易市場可以操作嘅空間好大
個三個frp係自己定人哋?都係未來幾年?
今年個pick落實俾拓之後, 勇士可以trade自己嘅2025 2027仲有2030(1-20)呢三個frp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞