(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

682 回覆
3 Like 3 Dislike
人地draft 返黎就用到而家
點同
佢仲大過kuminga喎
人地第一年playtime = 古+毛第一年playtime夾埋
佢同TJD一樣打咗四年大學, 就係賣高完成度
但呢度始終會有雞蛋仔呢啲撚樣同大家講唔畀年輕球員上場時間佢哋都可以成長到
WA 呢度三老FANS多到, 見上面啲留言話踢走MOODY比KLAY多啲機會都講得出
係啦係啦古打足48分鐘3分就射到40%喇
怕撚咗你條怨婦
睇波最慘就係有咁多你呢啲弱智球迷
邊個?

呢度有d人好痴線,搞到每個post 都負評
同埋唔鍾意人地講Klay 走,應該都係Klay 迷多過係勇迷
Klay,Kerr一齊走唔洗煩
其他隊一早學識晒傳切
分分玩得勁過勇
Kerr仲靠緊個大傷老將打傳切
十足啲食老本廢老
簡單d講囉
要打三老情懷籃球就唔好再諗爭冠,安安份份養新仔玩到三老退休
要講爭冠就成隊波一定要大執,唔係無得講落去
咪係咯,仲講話留Klay 嗰啲擺明係其他隊球迷扮。
上年出局個series 打得差嗰時又話搏今年會好,每年都講同一番說話,但去expect 更好嘅結果根本就自欺欺人。
將見頂換班有用綠葉,推古仔去返3號位比球權時間養佢。頂盡2千萬續klay,下季應該都有playoff打既
其實klay regular做第6人搶分仲係好好用,好似腸allen咁70m/4年都仲ok,佢價碼唔大咬嘅話係一定要續,勇搵唔到替代品

呢季最大問題係kerr,太堅持要打傳切,搞到成日要上3g,傳切打防守紀律性唔好嘅隊(廢隊)係好用,所以kerr誤會佢嗰套仲係得,但打強隊/高強度比賽就見真章

艇而家冇小球中鋒用都會用多啲zubac 啦,kerr唔肯調整體系嘅話,就算klay走同用多啲古毛都係冇撚用到
Klay好似想要4年1.2億
好行唔送啦
認同,入唔入到playoff根本取決於kerr,人腳唔係最大問題,當然有好多改進空間
而家嘅人腳係夠晒入playoff,但其他野就諗都唔好諗,今季入唔到都唔知幾多場係kerr條pk累輸
死都唔出古毛tjd
雞塊反cup事件
係得kerr狗先可以唔洗畀人炒既姐
呢場真係太經典, 6分鐘反吸21分
唔係弱智都做唔到
講左三年嘅咖哩古連線影都冇
你最撚識波啦傻閪
今季都睇過幾次嘅
curry pick 跟curry就古剷 跟古就curry射
不過真係好少機會
後面幾場有幾多次係古毛TJD救場
我覺得勇士班後生未必真係無得打
問題係新仔唔夠穩定。

不過波仔同TJD會打今個夏季聯盟,希望可以操fit d,發展到D新武器出黎
TJD去到籃底肯搶板拎分
波仔分波OK,但得分唔穩定
古鍾意中場衝去轟炸籃框
毛就有防守,三分

根本成隊新人都齊技能,Kerr嘅調動可以成劈屎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞