(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Lead過18分
講開又講,我見佢個身好厚但手腳又唔算好粗壯,入楔果陣腳步好靈活而且個身厚一撞就對家就撞飛,係咪好少球員身形好似佢咁?
米曹始終都算係大心臟黎
其實上季磨合緊時印象中好似有唔少人係笑鳩佢哋,話佢哋用咁多首輪簽換高啤返黎
準備搶經驗老到Klay帶住佢地
五支首輪簽的確太誇張, 不過俾佢哋賭贏咗AE McDaniels Reid呢啲年輕核心全部超進化, 肯交稅keep個陣未來幾年都係爭冠隊, 啲pick反而冇咁重要
唔好笑gobert啦,佢都好慘,上兩年畀人話無射又慢,好在狼睇中佢,今年配KAT,總算出番啖氣
咁高啤始終都係拎過3次DPOY,6次入選防守一隊,佢既身體條件同能力就係度,就係睇個教練點用好佢
其實就算拎左冠. 5枝1st round pick都係貴架啦
同埋仲有就係賭中咗FOJ,手感、KD呢一代終於退咗落黎,可以比到位中、新生代上
簽唔到其他後衛真係有機出張兩年大約俾Klay, 佢哋好缺射手
咁如果佢哋依家呢個陣keep到幾年依又可以贏到多過一個總冠軍既就唔會覺得貴
佢哋小球市肯定爭冠重要過picks, kg之後都坦咗廿年先重新崛起
Wagner 15射1中,6分6籃板6助攻,命中率6%
小市場球隊就係要靠選秀眼光同識養人先有機會可以掘起
今季見到有好幾隊靠選秀同育成既球隊可以打返起打出競爭力真係幾好
OKC, 木狼,咩直
仲有sucks
Banchero叫最好, 下半場都隱形
搵隻夠件頭既4號位頂肥仔再放隻7呎中鋒封佢lob應該係暫時最有效守肥仔既方法
我地有green頂肥仔但冇7呎高塔
https://youtu.be/teH9jzsEy98?si=0eBEnsNX3qF5bExz
狼仲有兩件外線大鎖加隻最佳第六人內線先搞得掂金塊
勇士個陣太多漏洞根本補唔晒
今季淨係啲防守rotation都錯哂啦
明明mike brown仲喺度嗰時啲rotation係做得好好 仲要有green喺度指揮 以前連防止curry俾人打點pre switch嗰啲都execute到 宜家啲team d垃圾到
示範唔好驚出手
運氣好重要全部一兩年已經打到曉飛
sga ae四年級已經算老
木狼有KAT頂油雞,然後有高啤守lob,掉返轉又得
SGA點止四年, 佢同當值同屆喎, 19年仲同宇宙勇打過季後賽
champ到就乜都抵返晒如果雷霆嚟緊10年都champ唔到 咁佢哋手上嗰10幾廿個picks咪一樣係浪費咗
直接120M/4yr 穩搶啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞