(2023-24 暑假) 金州勇士球迷討論區(277)Golden State Warriors

959 回覆
4 Like 4 Dislike
未來幾年大腸pick又冇, cap又爆晒, 仲要揸住Beal呢啲世紀爛約, 坦都坦唔到真心癲
3個組成廢老復仇聯盟
要綠葉都有咁上下先得
如果唔係三條廢老都冇得唞
三廢老 (加埋成160M) + 12個底薪
其實勇士都係差唔多
三個加埋120歲都黎
差好遠, 勇士起碼仲揸住新仔同自己堆Pick, 而且下年開始可以避稅
大腸就真係一無所有
腸同大飛首輪出局唔知拆唔拆呢
今年又幾好睇
起碼啲組合夠新鮮
組一隊全部年過30既過氣明星隊
Last dance
https://www.ballgametime.com/news/846664.html
係咪痴線,咁多人咁多支簽換一個
勇士拎咗4冠已經贏哂
相當於見頂+毛+TJD+2frp+2swap = 芬蘭仔+16m空氣
老實講唔算太差
佢唔再係死神

最多只係一個"勁人"
大清+KD+FOJ+啞仔 (全部今年出場未贏到一場playoff)
俾盡頂毛+2frp
芬蘭仔都似玻璃體質
視乎勇士點評估大清退休之後芬蘭仔+古+波仔呢個核心嘅上限, 如果認為佢哋有能力爭入po啲swap意義唔大

TJD呢個平價即戰力係有啲可惜, 不過呢兩年要同西岸班內線怪獸對抗需要更大Size嘅中鋒
11小牛
Nowitzki Kidd Marion Stojakovic
其實唔使諗咁多
中鋒係要有,但邊個嚟都唔會頂到油雞
大size中鋒會高位pick switch俾Murray打
要針對金塊 狼 雷霆黎build team

重點係古可以進步到去邊 如果進步到有kawhi7成就好打好多

如果古毛進步不大咁就大鑊好大可能要留klay同頂

我估gm未敢all in古毛 應該開睇表現再決定點trade

Tjd好值錢 三年童工約 換防又唔差 勇士應該會留低佢
古其實好識打mismatch
有Curry喺度要製造mismatch易過借火
不過一日有Kerr喺度
佢都會迫古變成自己嘅形狀
TJD如果仲係咁少上場時間不如放生人啦
下年15大癲起上黎又搵魯大哥大幾十場正選先練tjd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞