估唔到個youtuber 卡爾幫一品刀削麵講說話

723 回覆
42 Like 1353 Dislike
佢話肯叫多一碗啫
咁有冇真係嗌吖
無backup呢個頻道好少睇,係個日演算法推咗比心我本身佢個樣都唔討好,仲要講埋呢啲嘢,明顯好多人屌佢先收埋條片
第一次幫襯都冇講到,係條友之後網上回覆先講個喎,網上AI隔空叫?
態度西到西口西面對住個客咁一星都值啦
佢係扮衰人,各打一百大板,實際上就係兩邊都唔幫,咁都睇唔出?
記得佢留言講,如果去呢啲餐廳中伏唔好食都唔會上網留食評,下次就唔去就算不過個位女仔勇過佢
我buy佢
澳牛都係西
但呢個世界總有D人入去係for食野only
好靜咁叫完個餐 好快就食完走 大家各取所需 我唔觸及你底線
否則就大家一齊炒

我試下套個嗰家人諗緊乜

其實店方做學生優惠,有一個潛規則,只係想比優惠「附近的」學校學生,只不過佢無寫明,但佢寫得校服,呢度就會有bias,打個比喻,屯門老闆無乜理由要比優惠赤柱航海學校?佢有冇誘因咁做?YMCA國際青年呢又?我係外國讀緊寄宿學校又著緊校服又有無?
唔洗問,這些通通都無,你睇佢牆上同D學生影相,真係for附近D學校only

餐廳食野仲有好多潛規則
日本得凍水,譚仔無紙巾,外國堂食要比tips...
引伸到 本地茶餐廳 都有自己既規矩同尺
只能夠話 無靈活性佢會招人話抦
三個爛佬 vs 一個識搵記者既潑婦
啱呀所以我諗住請佢去5星級酒店 之後親自屙pat屎佢食。咁佢會因為環境 服務 氣氛係5星 雖然比屎佢食,但佢都會rate 4星比我。

一係帶佢老母老婆女朋友同女出黎 打完姦完 只係服務差,再要佢比返個4星。
睇圖 我會覺得佢反串緊喎
唔值一星 值兩星
以為自己好理性斬到件事細細咁睇其實最on9
乜google評分要公平㗎咩
公平係由google把關 唔係俾分果個人
1.下午茶時段係唔一定需要最低消費

2.當時亦都冇講最低消費
你可以叫佢叫多碗
唔可以唔比學生優惠佢
昨日睇咗條片,內容大半都正路,唔算係幫間嘢講好說話。最大爭議應該係後面佢話食客都有問題,兩個人食一碗麵唔符合最低消費嘅要求。佢可能想帶出呢件事入面唔係只有店方錯晒,食客都有責任。不過唔少留言都指出如果真係有最低消費,店方應該喺顧客落單嗰陣就要講,但我唔知佢有無take呢個point。
其實如果食客咁都算係錯,不如話佢哋最錯係去呢間鋪度食嘢。
無記錯卡爾做補習老師,佢啲片咁多學生睇,到底拍呢條片係想做啲咩?理性討論?

知你mon緊post架啦
邊撚個?
睇咗條片,其實佢都有話間舖on9小氣玩大咗嘅。
點解咁都得可以夾硬砌人生豬肉

係唔撚係因為佢話過hebe條撚樣,又有班人要整死佢?
咁澳牛會唔會屌d比1星佢既人post 人個樣。同用摭推人仲要扯人隻手。試搶人手機。
咪幫佢加views啦 條友膠膠地
唔做足功課,一知半解,又喺度各自打五十大板
你咪叫佢放返條片出嚟,俾大家評下理
好多人都有講過依間鋪,冇乜嘢觸及底線,乜嘢都冇做都可以俾佢串
面檔啲老街坊鬧緊你地連登仔同黃尸媒體channel c做曱甴阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞