估唔到個youtuber 卡爾幫一品刀削麵講說話

723 回覆
42 Like 1354 Dislike
條柒頭成日眾人皆醉佢獨醒咁

同埋如果佢咁啱又睇漏咗最低消費嘅話
應該都唔會告人
因為大家都有唔啱所以打和
明明佢成條片係話緊間嘢唔識 PR,
所以就算客人都有錯都可以所有嘢入舖頭數

點解大家會解讀變成佢幫緊間麵舖
你都識講佢話「客人都有錯」
而家個po咪就係鬧緊佢呢一點
佢仲要話埋「間舖好多嘢都有道理」
只係pr唔好(呢個你都識講)
咁仲唔係幫間舖?
今時今日不能企中間的
點用YouTube都要管關你撚事咩
人地用開抖陰鬼識咩
幾時有話不能
唔同意佢講嘅嘢咪駁返佢囉
中立仲衰過共產黨
你咪撚on99咁啦
間”間舖都有好多道理”,邊撚到有道理?屌你老母咪撚咁護主犬啦,旺財
試下剪個頭髮先
睇番comment佢俾心嗰啲
好多都係屈學生「閪客、有心機」嗰啲
佢個表現已經表達緊自己有前設立場
扮乜鳩中立呀

仲有佢從來都唔會駁所有有關最低消費嘅point
1.學生嗰刻睇唔到好正常
2.店舖當下唔提,唔執行
3.阿哥認咗下午茶時段冇低消
4.低消字眼疑似係後加

其實佢只要有睇channel C全片,佢應該至少會知第3點
上次回應連登個whatapps廣東話語音轉文字plugin實質偷錄人話個po又係咁
當下嗰刻個騙徒樓主已經自己自爆咗,覆人乜鳩已知風唔風險姐,佢只要有上連登那怕只睇一眼就會知。

佢自己都唔會睇哂啲source就叻唔切衝出嚟柒
好意思話人冇睇哂佢條片?
其實佢俾心果d就係認同佢嘅人
不論盲唔盲目
理性理性
"今次出呢條評論片係預咗會有批評嘅聲音,
但冇諗過比想像中嘅多同嚴重,
引起好多觀眾對我嘅誤會、反感,
係度講聲唔好意思先。

主要原因係大家已經將發生咗嘅事
成件咁放落去個天秤度睇。
所以覺得食客嘅錯失係細到完全唔可以相提並論(甚至覺得食客冇錯),
因而全盤否定我講嘅嘢(包括對店員嘅種種指責)。

而我一直都有強調店員係錯嘅
不過假設咗如果時光倒流去到某個時間點,
身為店員應該點樣做會更好,
將成件事細分成好幾個細項去睇。

而另一個原因係我太過理性去睇一件事,
有啲位應該解釋清楚啲反而又輕輕帶過咗,表達得唔好。
令到有啲位分析得唔夠人性化。
呢樣係我嘅不足之處、需要學習嘅課題。

無論係贊成定反對嘅聲音,
我都衷心多謝大家嘅支持同指教。
今次自己都算係上到一堂細細地嘅堂,
日後假如再做評論片會更加謹慎。"

係社群到長文回應左
句句有骨係我太過理性
佢呢條友真係固執撚嚟嘅,完全唔會認為同反省自己有錯

佢自己做補習,暗地根本仇視學生同埋家長
本身fol開佢當間唔中睇下on9搞笑野
前幾日見到依條片已經feel到伏伏地
琴日退左訂了 唔知佢係咪心諗退訂個d全部都係跟唔上佢唔理解佢諗咩既on9仔
好明顯就係咁樣諗,自視過高
講野無point 無論點 無論據既弱智仔
係咁上下
仲係係咁俾心俾啲老屈人「情緒化」、「香港人宜家非黑即白」
香港有呢啲問題係事實嚟
但唔代表呢件事嘅comments都一定係咁
睇佢死款根本將冷靜分析到學生完全冇錯嘅comments都歸類為呢類
佢宜家浸淫緊「指出香港人宜家情緒化非黑即白」呢種獨醒愉悅感
呢條片露咗佢真實性格,無需要睇佢了
條友話92%人like 架
影片仲話叫youtube開番dislike數出嚟比大家睇
完全睇唔到佢係幫刀削面,樓主係咪理解能力出現嚴重問題
典型片都冇睇過就出聲

你聆聽同閱讀能力都有嚴重問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞