估唔到個youtuber 卡爾幫一品刀削麵講說話

723 回覆
42 Like 1353 Dislike
店方冇行使最低消費嘅要求
點講都唔會變左學生問題
Carl 好著重學生嘅問題係「俾一星間舖」
覺得剩係服務同態度問題唔應該俾一星....

我真心覺得同呢條友唔會有相同價值觀
簡單講, sync唔倒
已經click左「不推薦此頻道」
我就當嗰度真係有個咁嘅「潛規則」
咁間舖唔鍾意佢哋違反潛規則
點解又唔用返潛規則嘅方法去阻止/懲罰佢哋
你俾啲暗示或者專登為難下佢哋都得嘅姐
佢係要揀啲唔屬於「潛規則」嘅嘢嚟搞人
咁即係自己申請
申請人地用返正規途徑嚟處理啦
咁仲有咩資格話人唔守潛規則
潛規則論又係笑左
韓國娛樂圈都有好多潛規則,用佢標準,係唔係只要用潛規則解釋,所有人都要默默承受
至於佢講既一人一碗規則,到底係邊條村既例?如果明知點2份食唔哂,都要照點?咁係唔係一係就揀浪費一係就唔好入舖頭食?
佢又唔提今時今日既經濟環境,潛規則應該係店家服務要提升番?
佢對學生好似有種原生既仇視,似職業病多
咁樣繼續做老師得唔得㗎
床狗臭口就唔做得社工,仇視學生又做得補習老師

今條片佢真係邏輯值歸零,咁情況都只可以最低比2星唔係1星,又話自己中閪店唔留comment,唔評分,但又識串學生識寫comment 但唔識search 間鋪評分先,學佢邏輯,間間鋪都2星以上起跳喎,評分機制仲有冇參考價值?

至於文苑食物質素係點,開飯網都有唔少人講過真正質素係點,佢無提但就想屈馬田有機會因為心情而影響左對食物評價,又係打稻草人,佢搬馬田出黎純想講到自己好公正,咁先最唔公正

之前見YouTube有推佢啲片睇過下
其實好多都係啲無乜營養價值懶好笑嘅抽水片嚟
真心唔識欣賞
咁又係 佢都話反對嘅人係少部分人嚟
好多人支持佢架,條片好多like
講真我覺得你樣衰都可以比一星架啦
仲要樣衰加惡又串 一星都比多
其實唔同人有唔同意見 有乜咁出奇
你意見同Carl不同就「不推薦此頻道」,情況同個女仔一唔啱就一星負評一模一樣
你可能覺得 嘩 啲啲大事大非冇情講 意見唔一樣就要絕交
但你諗下 你係唔係出世到今日冇判斷錯過任何嘢?有冇啲事可能幾年後先覺得自己點解當日咁諗?
如果有發生過嘅 咁吸收下人哋意見 了解下其他人點諗 其實係好事來

利申 唔係針對啲見事對與錯 只係general咁講
唔係意見唔同,而係價值觀唔同

意見同價值觀都唔識分?
咁你幼稚園時個價值觀係咪同而家一樣?
關咩事
我睇曬,佢係on9
條友不嬲講嘢冇咩point
Who?
問題係個學生根本就冇錯
客人講返自己遇到唔公平對待而比一星好合理
但間鋪post人個樣 律師都話左係侵犯私隱
咁我又問下你 如果你食完野去openrice/fb出左個負評 人地間鋪即刻post你個樣出黎貼堂 你又會咩態度?

而家2024年喇 仲想唱歌感化人呀?
呢啲垃圾為左吸View真係咩都做得出
絕交有乜問題 同個youtuber有親?
呢個世界係咁架啦,路不同不相為謀
懶係中立理性討論真係好撚on9
根本有d野擺到明係唔岩 又要懶見解獨到 係度拗
但又搵唔到乜野強力point 係度講咩態度衰應該2星 憑空創造一個標準出黎 之後話人做法有問題
google幾時話過評分標準係態度衰只可以比2星
我唔同意上面師兄講嘅嘢咁又關你乜事?
係味表達意見都要經你批准呀??
你做乜撚嘢呀

叫YOUTUBE唔好推薦,其實咪即係想人死囉,你唔同意人哋個觀點,咪唔好睇囉,唔洗搞死人架嘛
叫youtube唔推薦係自己上youtube封面果陣唔會隨機彈呢條友拍既野出黎wor
個制係個師兄用來叫youtube唔好彈條片俾佢本人睇
又唔係report緊條片,搞咩死人姐
唔通將條片加入我的最愛會令佢多view d咩
你一係認睇錯,一係靜靜地收皮算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞