估唔到個youtuber 卡爾幫一品刀削麵講說話

723 回覆
42 Like 1353 Dislike
睇嚟佢好有嗰種以己度人嘅心態
啲人要老奉識佢啲「潛規則」
啲人要老奉即使受到惡劣對待都唔留得負評
唔明點解有人睇佢
所以我先覺得呢條友極度自我中心同自大,呢種人係最唔輸得,同埋睇唔到自己嘅謬誤
who
外觀印象,頭髮佔70%
呢條毒撚出嚟扮公道懶清高
一定係食嘢畀人屌過唔敢出聲就覺得自己係有修養唔同人嘈
人哋據理力爭就多餘兼無修養
原來佢有咁多訂閱
真心無知求指教,係唔係真係多人睇?
演算法有時會彈佢D片出黎,都睇過一兩條,係好悶同唔有趣

講番先
「佢食過閪店,冇留言評論」
咁佢想表達D乜撚野?有邊個冇食過閪店先?
講真,遇著閪店,你唔講出黎變相對於幫佢繼續閪落去
更多人中伏,咁當然唔出聲都冇錯,
但點解佢會認為自己是係標準
老屎忽格
佢初代youtuber
訂閱靠累積返嚟啦
應該唔係有訂就會睇
係咩,咁佢初代果時算唔算出名
見佢d片d view一係就好撚低
間中有條片就特別高咁
我識呢條友係由佢寸床哥開始,完全唔知佢係初代youtuber
唔鍾意佢好耐
拍攝風格kam到爆炸 又唔夠波子哥哥咁兒童台
成日擺住副高高在上嘅姿態睇人
終於有人屌佢好開心
唔清楚
都係呢兩三年先識佢
嗰陣youtube推啲冷知識片咪無聊睇下
估唔到佢係咁嘅人
條撚樣public返條片,啱啱睇勁多人屌緊條kam友
who
啱啱睇咗佢條片
我感覺就係為咗要做到 眾人皆醉 我獨醒
夾硬質啲罪名俾學生
如果為view數都還好
如果係真心咁諗真係好on9
https://youtu.be/yvhMwySm7Pw?si=6N5IRma4mLIwtdiL

聽垃圾YouTuber ,不如睇依啲咪仲好。
佢style係咁 清高
佢每件事都要講啲懶係好獨到嘅意見出嚟
仲會話下人做咩諗唔到呢方面
啲清高撚獨醒撚當av咁睇
有陣時都ok嘅
但係今次啲point實在太唔合理
個學生闖入未開舖既私人地方
有機會犯法 呢點無人講
邊度睇到佢「闖入」
唔可以係人地俾佢入嚟
佢呢家好似youtube係正職,之前仲有做老師,今鋪翻唔翻到身呢希望佢咪再做老師害人啦
以為無人知佢收埋咗條片

知你mon緊post啦
就住食客嘅「問題」再睇多次條片,間嘢留嘅comment主要有兩點:
1. 食客合共消費$54,唔符合間嘢嘅最低消費要求每人$40
2. 學生外表唔似學生

第二點太膠,亦有好多人反駁過,略去。
關於第一點,Channel C片中大佬話下午茶唔會揸正嚟做,而細佬亦承認無同食客講。

Carl Ho認為食客睇到優惠睇唔到最低消費唔合理。如果佢哋唔係睇漏,就係存心攞著數,是但一樣都係食客嘅「問題」。不過,係咪有好強嘅理由排除佢哋真係睇漏?其次,正如上面所講(佢片中都有提到)店方無揸正嚟做,向食客申明有最低消費,如果咁就當係食客「問題」,似乎太輕忽。

至於喺片中所講兩個人食一碗麵好唔好意思或者回覆留言講嘅所謂「潛規則」,店方當下或者留言都無講過。如果真係有呢啲「潛規則」,食客咁做唔okay,店方可以出聲,而唔係設想有「潛規則」,食客無跟從就係佢哋有「問題」。退一步,其實最低消費已經將佢所講嘅潛規則變成規則,既然店方無執行,咁食客仲有乜嘢「問題」?
間舖自己都認咗話唔一定要收個咩最低消費
但又講到好似嗰兩個學生做錯事
冇話佢咪已經好好咁
都痴撚線
咁我開間餐廳寫句嘢話
「食客食完嘢之後要同我扑嘢」跟住唔執行
係咪又係食客嘅錯
我係咪可以收個食客1000蚊都冇得怨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞