估唔到個youtuber 卡爾幫一品刀削麵講說話

723 回覆
42 Like 1354 Dislike
中間冇位企你都要企咪抵屌囉
其實成條片最鬼係呢一段
5:07-5:38

https://youtu.be/pUcKGVTnBbI?si=sXp4uz0J-BMEr3BD
佢想陰啲陰啲咁話嗰2個學生係西客
(佢字幕用台灣用語奧客)
話咩揸機入人間舖唔好受
仲話嬲係正常
cls而家係你搞到人人地走嚟對質喎
點樣唔好受點樣嬲係正常

但係佢又唔夠膽直接屌個學生係西客
專登抽離咗個情境話咩「問下做服務業嘅朋友」
模糊咗個焦點之後直接屈人做西客
跟住就屈埋話間嘢冇問題
只係太暴躁所以先搞成咁

講真呢一段睇得出佢係有啲技巧
應該唔係真心膠嚟
純粹係佢知道班獨醒撚鍾意睇呢啲
都痴撚線,我先唔講間野本身一直有幾差,而係單講今次已經做錯,而家學生根本冇講過佢唔肯比最低消費,同埋佢唔係計較果2蚊,而係間野死都唔信人地係學生,掟人個樣上網同埋打人,淨係講今次都夠做到佢執笠啦
同佢諗野都幾撚痴線
返過服務業 有時係會覺d客煩
但唔會去到又ff斬頭又攪拌咁誇張
佢正正常常咁應該做唔到咁多view
而家多人睇多人留言睇怕都有返唔少收入
可能係就返佢啲觀眾
啲獨醒撚多數都心理唔平衡
ff斬頭攪拌變.zip唔出奇
識親d補習老師都好中意屌d學生弱智 好似自己由細到大都未做過on9仔咁
佢好多個位都暗示學生係西客啦
咁嘅心態做老師死得啦
Push
差副超
係, 無錯,
而且佢亦暗屌左個學生兩個人食一碗麵咁仆街。

無計, YOUTUBE界其中兩大吸VIEW: 陰謀論同獨醒撚,
最受歡迎。

我唔知係佢出呢條片做獨醒撚係為左, 個人成功滿足定VIEW數啦;
但對於佢呢D, 加D減D, 斷開時間線, 抽取一部份,
避重就輕去分析一個事件,
從而達至兩邊各打50打板,
用以去反映, CHANNEL C用新聞引導輿論手法係好差,
而佢好中立。
佢呢一方式同手法,
會令我諗起. 張繼聰個句:
個世界閪, 唔等於卡爾你要做個閪人。

重要戴定頭盔: 我好中立架, 你地屌我咪就係偏頗囉。
個個都唔識諗 係得佢最醒
作啲罪屈落個學生到 主觀又冇事實根據
仲話自己太理性 都唔知醜
佢肯定知自己講嘅嘢係錯嘅(at least理性上)
如果唔係就唔使專登抽離咗個情境先至老屈人係西客
不過情緒上想滿足自己獨醒嘅快感順便賺埋view數都唔出奇

同埋呢一段真係好有迷惑性
佢兜個圈灌輸完「佢係西客」呢個觀念入你個潛意識度之後
仲要講到好似好寛容咁
西客係衰但你都要忍架
即刻將嗰家人由惡霸變成可憐社畜咁
亦都解釋到點解有啲comment可以咁理直氣壯咁屌個學生
好似呢條友咁

完全係原告變被告被告變原告
是我太過理性 沒有老屈你
屌呀
條友懶理性咁like晒啲反對comment
應該唔開心歇斯底里

認真
其實只要佢肯認自己唔係理性分析
純屬個人觀點
個人謙虛少少唔好當左自己係法官打住公正旗號
應該就唔會引起咁多迴響
其實我捉唔到學生錯左d咩
佢應該係類似老高咁
雖然俾街客圍屌但係班粉絲弱智
所以唔使理街客
繼續講埋啲on9嘢啲粉絲就會繼續撐
卡爾神永存萬世
異教徒人人得而誅之
不要問,只要信!
理性分析

嗰啲愉鳩冇俾最低消費、唔可以兩人食一碗、唔可以俾一星
根撚本純粹個人標準
其實咁本身冇問題架,好多人睇KOL都擺明睇人講主觀感受架啦
但就咪扮理性乜乜柒柒
冇人老奉同佢標準一樣
我見有部分留言亦都太過代入某個角色
所以亦都同肇事者一樣偏激

你咁偏激既
你up乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞