估唔到個youtuber 卡爾幫一品刀削麵講說話

723 回覆
42 Like 1353 Dislike
俾人打係報警囉,而唔係俾評語,你條弱智真係弱智
依家係你條食屎狗自己話就算喺門口聞到屎味都會照入去食
仲有, 分數人人都可以比, 咩情況都實有少數人比得極端, GOOGLE都係比個平均數出來比大家參考
1分唔公平又點?
自然會有傻閪比夠5分

用CCTV報復就係有問題
你條食屎狗話香港政府點錯都係100分喎
你直頭話你食屎添啦
食完屎仲話俾5星
咁持平
點夠你嚟
卡爾咪話兩邊都有錯,但樓上班弱智話俾一分都無錯
你話聞到屎味照入,所以係你想食屎。
我話我未入門口就聞到屎味就唔會入啦
up乜春
兒登係咪永遠思維都係得1同0
你唔俾人俾1星
咪又係得1同0
係唔係可以出返條片講連登仔都有唔岩,點解得卡爾挨鬧
你得1同0,所以人哋咪1同0對你
佢話兩邊都on9啊 你個標題一黎就話佢幫刀削面講野
乜野卡爾 真係未聽過
評1分: 無問題, GOOGLE本來假設每個人比重唔同, 大數定律之下, 唔會對間鋪有大影響

認為評1分唔啱: 無問題, 每個人都有一套標準, 當然想其他人跟你標準, 咁對你先最有參考作用

態度差: 有問題, 比人評你1分係你抵死, 如果好多人因為咁評你1分, 你係極度抵撚死

因為被評1分就用CCTV報復: 有問題, 無人想個社會容許D店鋪拎住CCTV來報復評分
你講嘅咪又係你啲預設,首先預設未開店入去講數就會俾人打所以先影為快,點解唔可以係因為你未開店就闖入,然後拍片嘅行為挑釁對方,對方先唔肯刪相同郁手呢?

開左店後講數,會影響生意,對方就唔肯刪相,點解唔可以係周圍有食客睇住,對方費事影響生意就刪相算數?

講到依度,你我都只係假設,無法求真,但就未開店闖入去拍片嘅行為而論,擅闖私人地方已經違法,然後闖入去再影住人嘅行為,換著有個陌生人拎住部手機衝入你屋企,然後影住你,你又係咪覺得無問題?
睇番「總分」同三樣嘢都可以分開襟
咁有人覺得氣氛同服務遠低於一星
食物幾高都拉唔番
所以總分都簡一星有咩問題

又可能有人覺得體驗上氣氛同服務比食物重要
咁總分簡一星有咩問題

如果真係應該有得拉,咁「總分」應該google自己幫你計啦,洗乜自己襟
好明顯呢個「總分」意思姐係「整體體驗」
係主觀嘅、冇話拉唔拉嘅
其實YOUTUBE下面就可以討論
覺得個YOUTUBER有講錯, 都可以指出, 但個樓主ON99 由間CAP起話佢幫刀削面講說話

佢有個位講評1分唔公平, 我都唔同意架
但我唔認為佢幫間垃圾店講說話
學樓豬邏輯,佢主觀咁認為就得啦
佢出左樣係令我unfol佢channel既一個原因
當有一個部門差到不能接受果陣唔覺得全一星有咩問題
好似steam咁 一隻game點都會有人負評 正評夠多一樣拉得勻 如果個個都負評咪好明顯有問題
所以咪有刷正負評依個產業囉,就係多得你依種人
佢想出咪出囉
黎生就返工啊柒頭,YouTube 大把留言屌鳩佢
你條留港既死港豬肯定覺得香港政府一啲錯都無
查實講評分果部分係好無厘頭,依啲野有人主觀,有人客觀,而且只係一個食評網,唔係啲咩好嚴謹嘅機構要去做啲專業評價。不過每個人都有自己準則,你唔可以話佢個評分準則係錯,但同時都唔能夠將自己果套準則套用係其他人身上。
佢點樣將自己果套準則套用係其他人身上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞