屯門一品刀削麵

1001 回覆
1153 Like 17 Dislike
YT 留言都好精彩
特別係解釋香港法官諗法一部分
我覺得呢位師兄現實職業一定係法官

毒果專介紹垃圾
傳承父親手藝、一品刀削麵兄弟接班人的哥哥盧偉雄,每朝開店前,都會親自到屯門新墟街市買料入貨,他會向相熟牛肉店留定十多斤牛筒骨,因為熬湯底一定要用牛筒骨,而且骨頭越大塊越好,裏面骨髓多,熬出來的湯底會更濃郁惹味。
要吸引客人,除了湯底靚,麵條真真正正用刀削出來也是一大重點,少點功力也做不到,「這是我爸的宗旨,他堅持要用刀削,而非坊間一般用刨。」盧偉雄說:「無可否認,用刨真的很過癮,我在淘寶買過一把來玩,但削出來的麵效果是有分別的。」想吃真正的刀削麵而非刀刨麵,就要到屯門嚐嚐兩兄弟的手藝了。
@user-gg4mj3hb7g
6 years ago
一碗麵兩人 分享 然後佢話一碗麵兩人分嘅話 趕你走㗎WTF

1 reply

@tttse6305
3 hours ago
神預言

Reply
真係柒到仆街
channel c記者醒目, 有繼續錄音
原來搵唔到入罪新聞
好啦 你慢慢等我做第一個啦
原本懶得睇片 多謝阿哥笠水俾我笑幾分鐘
毒果專水鳩人去啲閪窿鋪頭到食
又水人去一品刀削麵 又水人去燒房焗果條柒頭間串燒
https://www.youtube.com/watch?v=vaNWI7venmc

毒果執笠真係大快人心
都白撚痴,on9港柒豬
首先個發癲大陸仔由頭到尾都冇問過佢攞學生證,而學生一直堅持話show俾你睇
其次你有閉路影曬人地校服、校徽,點撚樣「辨別唔到」?

屌你老母香港係需要有死刑去對付哩啲上網亂up既死仆街
毒果專介紹大陸仔垃圾野就真,個創辦人本身就係一件劣等支那仔
黃店?
咁撚惡 自己落錯單 屈9個客食
果籽條片勁好笑
六年前已經俾人狂屌
好撚癲
全家都有撚病
點解間野可以生存到而家
大陸仔有冇咁撚廢
唔係好撚型架咩而家縮咗入老母個閪到

住附近啲人係咪真係冇嘢食到要食佢哋呢間垃圾呀
可以畀呢間垃圾生存到而家?
而家一定驚到仆街啦佢兩兄弟
間舖頭執咗笠佢哋全家都食屎㗎啦
全家等乞食啦,兩兄弟個樣揚曬,仲邊有老細敢請你哋呀
今日開唔開鋪都唔知呀
咁撚型打𡃁妹 依家Del 哂google map Facebook
都唔係男人嚟 有咩淨係識縮落佢老母個西到
咁撚要面同唔輸得嘅後果
見到大部分post有兩個腐皮
佢兩兄弟應該入咗嚟
做咩自爆呀

你間鋪咁紅
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞