屯門一品刀削麵

1001 回覆
1153 Like 17 Dislike
好可能報咗警先知係記者,事後仲想搵記者傾計
啱既, 幫襯完要比人打,你去幫襯多D

唔好同我講你識事主阿/係事主

內循環經濟好有用
hello? 最終決定權wo
我都話唔洗講個店家喺到心理分析,事實擺在眼前
我亦都話單睇件事,唔洗講咩態度問題,態度問題都係另一件事嚟,我睇openrice&google comment,都已經睇到佢哋多年來都比人話態度差,所以我都冇放入件事到講
師兄整合緊呀
其實睇完個狂燥細佬講既野都知同ed人係講唔到道理
呢個PO再講一次

條片本身得5千幾View
最好笑 6年前已經知咩事

@user-gg4mj3hb7g 6 年前
頂佢個肺 個老闆 好撚串

@mingchan12558 6 年前
食完一肚氣,扮到第二度冇得食,食屎啦,千其咪去,貼錢買難受

@BlueLivesMatter-fy5mr5 年前
兩兄弟正仆街嚟,態度好撚串,唔知佢老豆老母點教仔
又開遮又打人 唔屌你屌邊個 淨係兩個廢老打一個女仔已經收你皮啦
冇錯,佢地勁撚on9,以為網上駁下嘴就轉到風向,反而越炒越大

話學生強勢個到,我笑咗
你鍾意點講都好啦,做人冇PR,點都輸啦
其實咁都生存到而家,仲長命過蘋果,真係好癲
明顯搵人嚟恰啦
開頭記者話係學生哥朋友 就覺得自己啲歪理可以大到人
後尾知道人地係記者 知道件事搞大左 會影響自己間鋪 所以就笠水

老老實實真係咁理直氣壯 覺得自己成家無錯
洗撚私底下搵記者傾 公開哂出黎 睇下社會大眾撐邊邊嘛
https://carlilandcarbolic.com/contract-law/formation-of-a-contract/offers-invitations-to-treat/

我諗你會想argue 食面俾錢先係sales contract,discount 係offer 一部份。但係Carlill v Carbolic Smokeball Company (1893) 呢個case,賣藥係一個一個Sales Contract,但係advertisement 上面個statement,已經係另一個獨立unilateral contract。穿學生校服入黎幫襯,間鋪比番2蚊你,完全無問題,有無2蚊同碗面sales contract 係兩件事。反而如果discount 係offer 一部份,間鋪一開始就應該講清楚係幾錢,如果唔係賣面張sales contract 雙方都唔agree唔會成立到。
所以間鋪係抵比人話
明明係有幾種唔同方法解決

佢先道歉講左自己既唔岩
再提醒學生下次有低消架

我都相信個客人講道理既
都會講番自己下次會注意番

咁就己經完滿收場
幫間舖頭既嗰啲人係咩事

自己冇個𡃁妹咁勇敢

就唔抵得
係 個燥狂細佬一開頭就睇2個學生唔順眼
係爭在冇優佢地老母 優惠?
之後 貼人相 問題
老母攻擊他人身體
個老坑玩埋雨傘 令人諗起2019
到最後個大佬由串嘴到笠水
成件事十個趣
係估唔到佢地仲上埋線一齊推post
真係好撚好笑
咁多年都係一樣
爆啦
我諗應該好多附近嘅學生哥都會mon post
而家玩到老豆老母打人 兩個mk仔躁狂發作
我睇怕佢哋連俾兩蚊優惠嘅機會都冇
貼人出黎有冇犯法先,冇的話點解唔可以貼?
段片話個律師話「可能」犯法,都係想班支持者覺得贏咗間鋪先咁講,事實根本唔會有事啦

優惠話無就無有冇犯法先,冇優惠同「違反商品說明條例」有乜關係?香港大把case標錯價舖頭唔肯用錯價賣,完全冇問題,你可選擇唔幫襯,間舖亦有權唔做你生意

理性文明討論 唔該講下邏輯
應該立即投考中國香港警察
睇見佢講真係覺得好反智
著住件有校徽嘅衫就話唔係校服
根本印住校徽嘅衫
咩款式嘅衫都好啦
咪即係代表緊「我係讀緊呢間學校」囉
唔通校褸又唔係校服咩?
有無人哂時間哂錢買件有校徽嘅衫黎呃你2蚊學生優惠?
想唔俾優惠人又或者想保障自己就講「出示中學學生證」囉

開得咁大間鋪就醒啲啦
咁要問個官先知
細個食過好多次 估唔到個老細咁痴線
印象中唔錯
學生由頭到尾都無同過店舖所有人有身體接觸
一路只係拎住電話拍住片
相反店舖又推人又出遮
點都輸哂啦下嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞