屯門一品刀削麵

1001 回覆
1153 Like 17 Dislike
我嘅睇法係兩邊都閪
呢啲咁嘅閪舖頭一定要執笠
同埋依啲戇鳩Channel為咗流量乜都做得出

On9擘大你屎眼睇清楚啦
屌你老母

就算係最update嘅水牌有又點?
收錢果下佢無disagree個銀碼已經代表佢同意依單買賣交易啦
聽講del咗,facebook 都留唔到言,暫時佢地親戚朋友上嚟連登駁緊嘴
其實你有無讀過書?
有校徽唔係校服係咩衫?
你講出黎覺得無問題你幾好笑
個人咁有特色,有埋校章,要搵有幾難
其實我從來覺得開頭校服問題只係表象。我嘗試代入細佬個立場去諗點解會爆(撇除本身性格差呢個因素先唔考慮)

我諗到一點就係
餐牌上寫左兩個信息,一個係穿校服2蚊優惠,一個係每個人最低消費40蚊。
講真,你做生意既話,如果兩條友剩係睇到2蚊優惠,但睇唔到每人最低40蚊消費,你多少都會覺得,屌乜呢兩條友咁撚cheap架。食唔夠最低消費仲走黎r著數! 但你唔會考慮對方,只係睇d唔睇d個餐牌,係咪咁講先?
好啦,之後嘈完,你寫臭我,我更加唔能順,你都未達最低消費有咩資格寫我?咁唔扯火就奇啦

我寫咁多,都係想大家係要持平,多d從唔同角度諗

咁當然,後續既發展,就肯撚定同呢家鋪頭既家族性格差有絕對既關係,出手一定係錯
睇到連登風向相反,就知真係間鋪錯
咪就係,而且就算有最低收費,同學生優惠冇求證而取消,係兩件事,事主都可以叫多碗,新聞片段就見到佢地理都唔理,講埋一堆廢話,想spin走呢個point
咁我講嘅對象唔係你
唔好自己對號入座
學生無滿足最低消,呢個係另一件事,唔好撈埋一齊講呢個「原因」係事後佢哋先提出嚟,佢如果當時有以呢個原因去拒絕提供學生優惠,你都仲可以拗過幾日店家會唔會又突然彈個「原因」話學生搞事所以先拒絕提供優惠…
邊個出手先咪邊個唔啱 人哋入咗你地頭唔係大哂
你估美國咩 開槍射我啊笨
你見佢地仲上嚟駁緊嘴,不停講呢講路,就知咩料

襲擊又唔提,閉路亂用又唔提,商品說明條例又唔提
其餘細雞嘢,咩學生唔似學生、咩私人地方、咩最低消費,根本唔係重點
「你可以比一星負評我,點解我唔可以貼你個樣出黎;

間鋪係我,個優惠係我搞,我有權唔比你;

點解我咁燥,因為你用部機影住我呀嘛;」

唔知點解聽聽吓又覺得幾合理
個記者都駁唔到
你一開始唔妥學生睇唔到最低消費就出聲啦
你弱撚智架依家?
2蚊你就識拗 低消就唔識提人?
何況學生都話知道有低消一定會叫夠數
你一句唔埋就爆人同公審?你乜撚野態度呀?
你咁講 班主流撚又會啞架喇
咁所以係咩學校呢
第一,係咪學生係要證明,唔應該係用外在去睇,唔通童顏著學生服但佢冇學生證就可以有優惠?仲要店主講到明係佢覺得係就係,而呢件事冇係餐牌上寫明。
學生妹睇落更關注男同學比人po咗上網多過兩蚊

第二,根據片段內容,第二次學生妹入嗰陣應該冇帶記者,講明來意後拍片比人打,第三次唔帶記者應該入得院

第三,咁嘅服務態度都唔值得鬧?

希望間野快啲執笠
今鋪真係一夜成名
佢想用校服呢點嚟兜,都幾有創意嘅,同片中店主口徑差唔多唔知係咪本人呢
得啦得啦、你死拗着校服唔係學生同班白卡鋪一樣唔認已經冇嘢好講
另外鋪頭cctv只係防止罪案發生或錄低罪案過程,並唔係攞嚟咁用、如果個學生真係玩大佢只要認係佢相中人再告鳩鋪頭都得呀
你快d認真了解下先
你有無睇片?
請問店舖嗰位男士幾時有提醒過嗰2位食客唔夠最低消費?
店家提醒左而食客依然唔理就係食客有問題
但店家已承認無向食客提出過最低消費問題
後續發展更加顯示出店舖處理得好無知無道理
點樣叫人持平?
想問下你嘅“持平”包唔包括 老閉亂用 同 襲擊
比一星就貼人個樣 咁都合理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞