屯門一品刀削麵

1001 回覆
1153 Like 17 Dislike
無所謂啦 預左俾人屌

間野係好難食 我都係食過一次就冇再食

純粹睇完成條片

覺得個記得好唔專業

想報仇咁 可能個記者都食過太難食想報仇

個小妹妹又好似發左癲咁

整到少少就 : 呀!!!!! 好痛呀 你係咪打人!! 你打人呀!!!
其實都唔算係反調啦
全部人都差唔多認同呢間舖頭好閪
只不過係嗰個學生 咁樣做 仲更加唔似係學生
問街坊間嘢好唔好食嘅訪問都多餘
如果拍咗10個人,8個話好食,2個話唔好食
最後cut淨2個話唔好食嘅訪問,就變咗全部人都話唔好食
𡃁妹搞事,但打人都啱
個女學生之前已經試過好聲好氣講啦喎,即刻比店家兩老兇+打之後先搵記者搞大件事
你篇嘢頭尾講到好似好中立咁,但內文全部都係用你啲神邏輯去話學生唔啱
唔算係難食
不過態度真係
擺明踩場
有客係到食緊野
係到騷擾人

係有心解決件事
好聲好起叫人出黎價唔得?
認同 我食過一次就冇食
次次經過都會諗起傷痛回憶
成日叫人唔好去食
上面硬要講嗰兩個細路有幾唔啱,佢哋唔啱,你咪一開波同佢哋講最低消費未滿,做唔到學生優惠,佢哋再搞事自然冇人撐佢哋啦
依家成件事根本就好簡單,成家人都痴孖根,串你兩句就要開人哋拖,問你嘢就激動到走曬音,咁嘅舖都仲要幫佢哋兜,都真係幾痴線
同埋我想講呢排channel c既報導其實係咪要檢討一下
好似早排有間學校炒曬成班老師單野,d記者係咁chur學生問睇到我有d反感
呢單野又係,報導都有d唔夠持平。佢播既街坊訪問段段都係踩間鋪,但難保佢有可能問過一d街坊有其他意見又選擇性唔播出街。同埋上面都有人講間鋪原來做左十年以上,你唔會奇怪點解間鋪咁仆街都可以keep住有生意咩?
人地未開鋪 就入去踩場 叫好聲好氣
話時話嗰條女當日着緊咩衫?
你唔叫個學生問返?
乜唔係有最低消費?
點解張單冇寫
國安法支持度街頭訪問
狂燥加蠢搞到咁蝕底都係舖頭
講真果兩個學生都冇野輸
被人整到有cam梗係出聲再驗傷啦,咁樣已經可以告普通襲擊
呢個位個細路做得啱喎

反而係個老細講兩句就郁手,建議睇精神科
我淨係睇條片 無睇過其他人comment 都第一時間覺得佢地唔錯得哂 鋪頭優惠係有話事權 負責人都話可以算數可以del相 打和算啦 班中學生仲死咬校服 一係你就死咬佢老豆老母打人好過啦
媒體提供四大功能:提供資訊、教育、監督政府與休閒娛樂。

好似無一個功能係解決問題😂
單純廣告或者Poster 或者優惠字眼咁general 就係invitation to treat。

但寫明身穿學生校服可以減2蚊,就係unilateral contract,有晒offer有consideration。
再generalize變成有食過刀削麵嘅都On9
都忽忽地
佢初初擺明係以為果幾個全部細路兇9佢哋
點知知道係記者即刻鳩都縮埋 求記者放過佢地
好樣衰
用佢哋MK仔嘅術語
依家係帶隊覆桌
可能黑嘅呢 大把錢你唔知
兩邊都一樣咁閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞