屯門一品刀削麵

1001 回覆
1153 Like 17 Dislike
你知唔知你講緊乜, 拎學生優惠證明幾時唔係店家提出, 如果距冇要證明就一早比咗優惠人啦

而家係個學生唔似學生(間鋪聲稱)又唔問人拎學生證,明顯係間鋪問題啦
係 特別係上面嗰幾個不斷駁咀駁足幾十個cm
明顯到
洗撚你俾面咩

你提得邏輯謬誤
就首先講清楚你自己啲嘢

一係你就講人哋個邏輯有謬誤 最好講埋有咩謬誤
一係你就講人哋邏輯有錯 同埋錯咗喺邊度

根本就係你自己都唔知你自己up乜撚嘢
一係咁 你修正句句子就算數
公道啲講
老細話自己都有細路好錫啲後生
真係錫後生唔會係咁lor
上面啲人係咩事
其實件事就係咁簡單,間店寫住凡穿中學校服學生就有優惠,事發當日男學生著校服,但店家以男學生「校服唔似校服」同「髮型髮色唔似學生」為由去拒絕提供優惠,之後比學生負評,就公開cctv影到嘅男學生。之後女學生去店要求刪相,比間店嘅老細兇&推撞。後來先演發到要搵記者幫手處理。
「最低消費」呢個拒絕提供優惠嘅原因係店家之後先提出嚟
唔洗講咩學生態度&店家態度點點點,到底個價值觀係幾咁扭曲先幫間店打圓場,上面啲人仲幫埋事主即們心理分析,jm9…
仲有啲人喺到懶中立,話學生都有錯、記者都有錯,喺到轉移視線使唔使講埋李家超都有錯?
你以為開頭打句公道講句就係講緊公道說話?
店舖放人d相上網在先,有幾弱勢?
師兄閱讀理解好差
都係
其實重點唔係有冇著校服
而係著校服個個人 係咪學生
佢著住校服 唔代表佢一定係學生
你可以show 俾佢睇學生證
但都要睇店家信唔信服你張學生證係真定假
(當然假既機會好細啦)
但如果店家唔信你係 你都吹佢唔漲
你咪報警lor ( 不過正常唔會搞咁多野)

再再再講
店家打左事主格仔
我唔覺得一間細鋪既review
會令到咁多人睇到個事主 再認得出個事主
店家係open rice 回應左你
俾大家睇下你係咪學生
就要show 埋你個校章 都正常既
我覺得既然係open rice review 事
就應該open rice 了
如果你真係學生 其他人見到店家錯左
都會留言撐小妹妹啦
店家自然有佢既報應

九成九個小妹妹俾店家d 仆街態度激親
又俾人鬧 先玩到咁大

利申 一品打手 and 老豆
兩邊都戇鳩
其實你係餐廳負責人 你睇人唔順眼 唔做優惠比人 係無問題
但係人地留comment講返事實出嚟好撚正常好合理
柒就柒在餐廳走去post相公審人地到底係咪學生
之後成家人每個動作都係一直柒落去
直頭係想柒到成間鋪執左先心息嗰隻
咁撚ON9嘅family真係買少見少

我又唔覺個𡃁妹有錯 我嫌佢玩得唔夠盡
食餐飯無啦啦比你用cctv放我相上網
叫你刪相 仲屌鳩柒我 推鳩我 仲想我大事化小? 傻撚左?
我唔call白車報警 算你執到啦
敢講如果唔係今次搵左記者 餐廳方面會認死狗咩 仲話想大事化小
屌你老味 早兩句先話 上到法庭都係贏撚硬
我建議你唔識嘅嘢 唔使亂咁用
就咁 達d名詞出嚟冇咩意思
成身火水今鋪大碌竹
又係你,反駁比少少力得唔得,做打要似個打手

點戇鳩阿兩邊
企係主流意見嘅相反先顯得自己有幾超然
真係碌柒
你唔講埋有最低消費?
咁我又冇講鋪家弱勢
只係記者包到個小妹好弱
變相要得到好多人同情姐
原來今時今日留下評價就可以比人放上網唔可以嬲,被人打仲冇得嬲
柒碌躁狂一品幾時收皮
「最低消費」呢個拒絕提供優惠嘅原因係店家之後先提出嚟
弱勢咪就係偷偷留下一星負皮
原本件事就完左,講真邊間舖冇食過負皮
正常都唔會理架啦
個狂燥細佬實好想搵交嗌所以放張相上網啦
搵交嗌e個行為都唔方係弱勢會主動做既野
上面啲打手癲到
第一,𡃁妹食唔夠最低消費所以冇學生優惠嘅話,躁狂症細路可以直接講,而唔係話人唔似學生或者得屯門學生有優惠乜乜柒柒

第二,如果唔俾學生優惠純粹真係因為唔夠最低消費,Google review就唔使post人個樣想證明人哋唔係學生,即係話唔夠最低消費呢樣嘢只係後尾諗到

搞咁多嘢不如正正經經道個歉算鳩數啦
成單野間鋪柒晒,寫明有優惠但鍾意就可以唔俾,又冇理據,即係水鳩人入去食
自己唔識分係咪學生同校服又唔睇証,最低消費自己又冇提人
老豆老母打人
如果個個負評都出樣咪好唔得閒,自己搞大件事又淆底
等執

學狂燥兄弟講佢哋寫到明 係睇校服 唔係睇証 片中狂燥兄弟表達咗係要佢哋認知先得 同要佢哋鐘意先得 因為佢哋大哂
即係龍門任佢搬

我讀書時期真係有啲廿幾歲都仲讀緊中學 有啲新移民所以年紀大都照俾佢讀 有啲十幾歲衰過事 又俾佢讀返書

你真係認知多啲先 唔好係到嘩眾取寵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞