Kobo出咗彩色電子閱讀器

720 回覆
180 Like 11 Dislike
彩色得返 150 ppi,覺得顏色好大需要先好買。
未試既落去試左實機先,睇完實機好大機會放棄。
平時睇開google書 中文多
近排睇多左想買部
想請教大家書庫係咪部部都唔同
似唔似google咁方便?
如果冇機係手, 要買一定買COLOR個部, 雙核2.0 GHZ點都快過1.0 GHZ
Kobo Libra Colour 上市日期 4 月 30 日
顯示器
7" E Ink Kaleido™ 3 顯示器具有 FastGLR 和深色模式 1264x1680
300 PPI—黑白內容
150 PPI—彩色內容
儲存空間
32 GB
處理器
双核 2.0 GHz

Kobo Clara BW 上市日期 4 月 30 日<------呢部同舊版2E一樣, 只係容量大左8GB, 處理器冇變, 唔知有冇理解錯
顯示器
6 吋 E Ink Carta 1300 觸控螢幕
1448 x 1072,支援深色模式
儲存空間
16 GB
處理器
1.0 GHz
Word wise
其實兩睇
買彩色機

睇多咗彩色書,但本書如果多圖或者個e-pub 根本全部都係fixed layout 一幅圖過,就算放落kindle轉頁都好慢

呢個死症嚟,特別係彩色書意味住更加多圖
kindle 可以開到個web browser上網
但勁慢
kobo算好 轉頁唔會全個moon閃
我試改過住日本酒店時送貨地址
但係都唔比買

可能佢系統已定我身在香港
宜家改為買bookwalker 日本/台灣
我好似試過
要開日本vpn
睇尺寸做人先,又唔好咁,6寸睇漫畫會想死
有無巴打知道邊度有哈利波特繁體中文版電子書?
揾左好耐都揾唔到
彩色點解唔用手機睇?
全個mon閃 係為左去殘影
我有
我寧願俾貴多$1000,擺粒snapdragon 落去
黑白機嘅價錢比彩色eink你仲想點?唔通買返上代舊機?
同埋話refresh慢嘅,有邊部用eink嘅refresh rate係快?
咁出名嘅書好易揾咋喎
老正又好老翻又好
某啲有既書先有
一係要用software轉
多謝巴打先
請問係咪用kobo開條link就睇到?定係要經電腦入落kobo先睇到?
開嚟做乜鳩?
仲有成日啲人話電子書揭頁好慢
我認為點都快過實體書
所以問題不大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞