Kobo出咗彩色電子閱讀器

703 回覆
180 Like 11 Dislike
個個都話彩色冇用真心唔明,我就覺得好有用,係最大問題load太耐
等我呢個睇咗電子書24年嘅人話你知
由一開始用Sony Clie Palm
之後iPad mini iPad Air
再之後 kindle pw oasis
三個體驗最差係iPad
因為眼痛
以前啲PDA有得熄背光靠個TFT Mon用陽光反射
喺陽光充足底下睇書都好舒服
不過大部份時間都係要開背光
只有Kindle可以長時間睇書唔眼痛
如果你鍾意睇書嘅一定買Kindle或者實體書
有咩完善唔到基本嘅讀書用途?
我睇電子書都睇咗24年
唔覺有咩問題
請問下 如果想睇多啲日文書 有冇話邊部比較好
想問老手你,新手想睇中文書咁買咩好thx
24 年
一開始睇kindle?
用緊libra h2o
成日後悔佢唔啱手型
想換返部clara colour
想問下如果想睇呢類型既書買邊部比較好 最近想開始學日文 謝謝
Sorry 我 99% 都係英文書
所以我只會買 kindle
不過呢度個個都話中文書買Kobo
你可以參考吓
嘩... 原來我都用左近20年, 由kindle 有keyboard 個款用起

但kobo 我舊年買左elipsa 2e,細機又有部kindle oasis 2017
中文書都係kobo (tw) 同readmoo
你可以睇下佢地個網頁有無自己岩嘅書
硬件上應該kobo 好啲
但kobo 個網頁真心好撚垃圾

睇開純文字多嘅其實最平都夠用
兩個牌子豐澤應該都有擺demo可以落去試下
Sony Clie
上面問過

有筆可以寫埋嘢上去先搞得掂

之前喺又一城試過 文石 tab mini c 覺得幾好
但係佢無俾支筆人試
所以一路都無買
用緊boox出彩色果部
如果你諗住睇韓漫既話係完全唔掂
睇黑白漫畫還可以
睇小說唔知關唔關佢彩色墨水事只會好過睇ipad小小
幾時出kindle 12代
用緊10,略嫌唔夠快
襟用嘅話一定係kindle
用極都唔死 死過又返生
Kobo就易啲跌爛
唔該曬 我收工去睇下
元太幾廿年都係炒股
連台仔都唔會再去吹
認真,ipad
我之前都用電子書閱讀器

用apple 直接喺個Store度買,我返唔到轉頭
我有部文石裝mihon 睇漫畫黑白都叫做ok la
先唔講價錢貴平問題咁主觀既野,做唔做到一般依家入門平板既體驗速度、便利、支援度、方便度?淨係講翻頁老人痴呆要等既…你唔覺係問題?
Kindle可唔可以即時翻譯?
我都係
iPad 太重
雖然畫面應該無其他機好過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞