Kobo出咗彩色電子閱讀器

701 回覆
180 Like 11 Dislike
係但只有英文書
咩叫封閉式定開放式?
即部機唔可以另外裝apps

佢送書卷係咪只限香港區用
舊年我都有書卷 好似都可以係台灣KOBO 買書 但唔係太記得了
淨係有印像會彈番你去HK KOBO俾錢

我見台灣區多好多書
可唔可以一機開幾個acc
一個港服一個台服咁
無必要 佢地TW/HK互通的

上官網買咗本書使唔使連住線睇
Kobo 啲書係可以DL offline 睇,你可以手機睇,Browser睇,開住KOBO網頁版睇書,返工時進修一流

有無好似Steam咁限時内唔啱可以退
退書好似係無既
或者有試讀?
大部份都有試讀

但KOBO網介面 同書評 真係癈到狗也不屌
謝解答
咁可唔可以自己開個floder放圖,文字檔入去
定只可以睇kobo網D書?
睇圖唔知喎..斷估你都係想入漫畫啦? 7" 唔多夠睇架喎

但你可以用google drive/dropbox 入書
https://help.kobo.com/hc/zh-tw/articles/15335985512983-%E4%BD%BF%E7%94%A8-Google-Drive-%E5%B0%87%E6%9B%B8%E7%B1%8D%E6%96%B0%E5%A2%9E%E8%87%B3%E6%82%A8%E7%9A%84-eReader
search書好廢
YES!
我係KOBO都買左近200本中文書(大部份特價時買,以前成日有半價)
每次買都要去番金石堂/博客來睇書評
7寸睇漫畫係咪太細?
10寸又太貴買ipad仲好
Kobo 睇pdf 好慢 ,lag lag 地咁 同IPad 比
如果主要睇中文書先好買
22年買咗部Clara 2e 用咗幾次
圖書館又無咩書 英文都唔多
都係睇返實體書算
其實d人睇所謂中文書
99% 都係台灣英文番譯書
除非真係文學嗰類

台灣d番譯咁多年我都睇唔慣
直接睇英文仲快

反而想韓麗珠、董啟章、黃碧雲嗰啲香港作家,可以出電子書就真
而家有好多係睇輕小說嘛。
英文書用返kindle啦
巴打呢部係咩
Chess.com順暢?
望iPad捉棋好傷神
啱啱喺日本樂天訂左順便食埋AEON果8%
大家會唔會買埋之筆?
唔會,連IPad 枝筆最後都少用
Elipsa用家建議你唔好買
尤其用過其他牌子嘅話
(kindle scribe, boox, etc.)
唔會接受到支垃圾筆同螢幕寫感
等真機睇下libra colour有無再optimise先
用 scribe 嘅有幾多人真係會用支筆呢
訂左白
隔一個月先送貨
主力睇網絡小說
所以一家要裝apk
有無邊一本電子書可以推介
咁搶手
巴打門想買部電子書 for做pdf既 exam dump
屋企用唔出街, 有冇邊部性價比高
啱啱喺日本樂天訂左順便食埋AEON果8%

Elecboy 個 HSBC red 120 加食 4% 好似著數 dd
頭先俾樂天踢左單 唔知唔夠貨派定張卡問題
應該真係好多人換機
見勁多人放
yoho垃撚圾
4月11號訂機仲係5月7出貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞