Kobo出咗彩色電子閱讀器

1001 回覆
202 Like 13 Dislike
海x 城 今日返貨 打去問左先, 好似得兩支
上幾代啲原廠套都一般
有無代用介紹
唔該巴打
豐澤
套有5個
你覺得暗嘅較光少少就ok,開心使用中
岩岩elecboy落左單,預計送貨日係星期六

你訂單咩狀態?
你個送貨日仲早過我

4/25訂,訂單狀態: 未確認
啱啱收左件,一日就送到
白色

見網站寫有現貨即屌7隻chatbot叫佢快d送

跟住隔日收到
點解係VOL.MOE DL 既漫畫唔係FULL SCREEN 既?
點解係VOL.MOE DL 既漫畫唔係FULL SCREEN 既?

Epub格式?

我有epub 格式書,libra color 得半邊出 (出全頁)
我試左epub 同mobi
都係咁
淘啲皮套
熄頁頂頁尾就full screen
黑撚到
oasis睇漫畫好似仲正d
部kobo 睇漫畫個比例咁奇怪
縮到咁細好難睇
請問oasis定kobo libra好用啲
用Libra colour睇彩色漫畫好開心
係有啲心動,如果冇reader可能會考慮,但係本身已經用開kindle oasis同scribe又係睇文字多,都係忍多兩年等下一代先跳彩色坑
師兄scribe 好唔好用? 諗緊 paperwhite 定佢
兩部大細差咁遠點樣樣比較
exact7ly,真係要睇番你個use case黎揀。scribe都幾重,呢啲電子野唔係好貴我已經一向唔帶套,花左爛左都唔會太肉赤,但係冇套用手拎住睇睇得10分鐘都覺得有啲重我就自然搵地方左挨右挨借力,所以都係喺屋企坐梳化或者lounge chair嗰陣睇下,除左撘飛機之外都唔會點拎出街。筆唔差,間中都會用黎sketch下野咁,不過都唔算常用,但係大mon加埋我係speed reader主要睇英文書,睇得快翻少啲頁又真係幾爽既。尤其飛緊坐喺度冇咁多野分心,又有野托住佢咁睇兩個鐘已經睇好多,有啲離題,不過可能都係考量之一,我就黎40,專注力同後生嗰陣差好遠,宜家有時間睇書嗰陣通常已經攰攰地,就算weekend都好多屋企野要搞,冇可能再好似以前咁一坐低飲兩杯咖啡連續睇幾個鐘頭書,所以如果通常都係睇30分鐘到1個鐘,重少少拎住都ok既

oasis就真係方便,放床頭最啱,拎出街拎去海灘都係帶佢。可能係用得scribe多左,我宜家習慣set個oasis去landscape mode睇闊少少覺得順眼啲。
有冇人知道如果同時想睇中文書同英文書英國set自己acc喺邊度
香港/台灣區都多中英文書
淘 好多款
官套有底面我覺得太重
啲邊位又唔算好好

我而家搵緊袋形既款式
出街塞入去
一抆出黎就用得

唔知香港邊到有kobo配件買
最後可能都要淘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞