Kobo出咗彩色電子閱讀器

1001 回覆
202 Like 13 Dislike
而家有冇白色現貨
越睇得多資料越唔敢入手............根本技術同開放性完全未成熟,無論係黑白定彩色
大家pr都靜晒..............
睇書啫
望落舒服 買書容易咪得囉
Kobo QC麻麻地
容易有死點同光線唔平均
可能靚mon都係比amazon

不過唔執着完美
講實用嘅話都無大問題嘅
就算暗都唔會睇唔到字
睇報紙都唔會話睇唔到
閱讀都係內容最重要
好似話Kobo自已匯入書例如.azw3 ...pcx等等檔案,好似顯示頁數、編章...都會亂,越睇越卡,焗你去官網買書?
可以教幾多頁閃一次
其實e-ink己經好耐歷史
我自己都用左接近十年
機都買過5部
如果未成熟就唔會長出長有一直都有市場啦

以前塞到成個書櫃都係書 帶出街又嫌麻煩
而家一部電子書又輕又細就搞掂
我有啲小說本身買左實體都買多套電子版

人哋本身就係用嚟睇書嘅工具
係你地啲傻鳩當佢Tablet咁用
自己唔啱用就話人PR
無視電子書同閱讀器市場越做越大既事實
唔係話要求到當正Tablet咁既廣泛用途,都係集中番去"睇書"用途....你都講發展咁多年歷史,但可唔可以比人"用"既時候,簡單d,唔好咁多古怪問題?又閃又疾又透色等等.........同埋可唔可以統一化個系統平台?硬件競爭還硬件、賣畫平台分開競爭?比人入書,就唔好背後搞咁多手段古怪野...想普及唔該比人自由轉機無痛承繼任何買書平台、同埋自由入任何檔案睇....
彩色係新啲
要加強色彩
技術上未成熟或者講得通
黑色就完全唔同
e-reader 從來賣嘅都係睇書
係英文書嚟講Kindle完美做到
或者可以講記述已到極限
係太完美,已經唔需要再有咩技術突
不過你如果要去加多啲功能
好似加個噴射引擎等佢可以飛你去外國
喺呢個技術層面,佢就好唔成熟
以你邏輯 電腦同電話發展都未成熟
電腦仲分緊Linux windows macos ChromeOS
電話仲分緊ios android 同大陸os

用咗成十年ereader都未遇過 你嗰啲閃疾透色問題
你嗰啲問題係造工問題 唔係技術問題
睇完你咁講,我恍然大悟
睇你而家嘅手機市場都係好唔成熟
我哋應該唔好用電話
統一系統平台
你咪買android e ink囉
咩書店都有
但amazon嘅中文書店垃圾到爆,又少書
四月尾友和訂白色
最初話22/5拎 之後延期27/5
今日送到
Amazon基本上完全退出中國市場
唔會有中文書㗎啦
嘗試吓睇英文書
唔使成日靠翻譯改咗內容,你都唔知
首先唔係淨係得英文原創書,其次中文書亦都唔係得大陸有。kobo好似都無大陸store?一樣大把中文書
四月尾訂 啱啱友和通知到貨日期延誤到6月3號 真係警世 大家千祈唔好幫襯 有冇其他人都係咁?白色而家門市有冇邊間有貨 有我就退款算
豐澤有現貨好耐
一個月前係the club買左
寫住520送貨 但無送到貨又無交代
個訂單又無update status
打去熱線加線上客服兩邊都話會搵同事跟進之後就無左回事
而家完全唔知等咩同幾時有
經此事永久blacklist the club
我都係The club買咗 話521送
523打去Hotline問 又話供應商冇update所以佢哋都唔知
524再打先話下星期有貨 但實際星期幾佢哋又唔知 乜都唔知咁叫我繼續等下
痴撚線 都唔知等咩
你貨期到唔到/延誤送貨 其實無所謂
但你係訂單update返預計日期都好呀
而家你叫消費者等乜呀?
咩年代呀 網購已經咁成熟都搞到咁
仲要係HKT咁大間公司

真係永久blacklist the club
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞