Kobo出咗彩色電子閱讀器

1001 回覆
202 Like 13 Dislike
會唔會係router同kobo唔夾
用過netgear/ asus/ linksis都係咁
唔知咩setting先唔會撞
講開又講博客來都係平過kobo,不過佢冇出閱讀器
見過大陸機boox e-ink tablet評測, 感覺好似用緊而家ipad嘅價錢買緊十年前ipad嘅體驗再差d, 反應慢到打字有時等一兩秒先彈個字出黎,所以我覺得open閱讀器暫時都唔太work
用ipad睇試咗兩三本書就冇再睇落去, 睇一個鐘對眼就會好攰
readmoo就得中文書,同埋mooink唔知有冇得用calibre, 但佢似乎都係一個選擇黎
kobo用落機反應唔慢,價錢合理,睇耐d又冇咁眼攰,calibre manage入書好用,我覺得算係最好選擇
仆你個街
經google drive入書
唔知點解幾個鐘之後會消失咗???
唔止一本係咁
係咪只可以My drive > Rakuten Kobo既根目錄?
under kobo我開咗folder分類啲書
會唔會因為咁我撳同步而消失?
有本我放咗喺根目錄撳同步唔會自動download
R撚晒頭

買左部二手機,上一手有貼mon貼
反光到使用體驗差左,黎緊應該會撕走佢
例子黎,即係開app反應乜都慢過人,手勢郁咗等1秒先知佢lag到冇反應定有
唔知係咪kaleido 3貴定點,大陸機都係用緊ipad價錢但性能慢一半
大陸機國際版將資料送中都未講,因為冇人知佢send緊d乜,會唔會將密碼之類都send埋出去
唔知你引戰黎做乜
個mon lag同部機lag係2樣野,上面有人講睇唔到youtube係kaleido 3個e-ink mon先天做唔到, 但而家有人expect 3千蚊買部tablet㩒掣等一兩秒先有反應?
起碼我用kobo 打字search書未lag過

睇番 實體書最好
當然人人口味唔同
boox 因為有得裝其他app,有免費資源小說、漫畫睇,始終差好遠,冇可能本本書都要畀錢買、每套漫畫每集都畀錢買,小數怕長計 !盡可能我都支持正版既
你要做的話kindle kobo都做到有人做埋program幫你管理點入
甚至有program將漫畫圖由cbz/jpg轉做啱解象度嘅epub, 不過要識download
但的確boox有android漫畫app係方便d
ok我唔應該用tablet黎叫
咁係咪代表電子閱讀器就要反應慢?
kobo出部機反應咁快最佳化做得好,係咪佢做錯?閱讀器應該keep住慢先啱?
boox作為閱讀器行android,但粒U慢又最佳化得唔好,開其他書店漫畫app慢,lag機到有時手勢冇反應就唔係問題?
邊部可以睇連登?
開放式系統既都可以、小米、boox、海信
封閉平台系統相對快啲同埋慳啲電

Boox呢啲好處係相對自由啲,但有種兩頭唔到岸既感覺
Kobo同Kindle比最大既分別係Kindle Push To Kindle容量無限
Kobo用自己位仲要得Dropbox同Gdrive,Cloud Storage嚟講容量唔算大
Boox粒U好快
佢有幾部用855,係幾年前高階電話既U
應該係啲Program寫得差
咁你應該鬧google 點解寫到個android咁大食。
仲有,不如搞清楚eink & 普通tablet 做到嘅嘢/selling point先
分別咪個Mon update得慢,郁會有殘影要refresh, 定係你想加埋護眼同keep住個screen唔郁就唔駛用電?
上面講咗,mon反應慢係e-ink技術問題,機lag係粒U同寫program寫得唔好問題
kaleido 3反應時間唔會係>1000ms, 咁即係機lag啦
android本身係俾電話同tablet用,關google咩事
我check咗應該係哩個問題,我部機係用緊662,啱啱check吓原來係4年前嘅中階U黎明明係上年嘅機
照計4年前嘅cpu行android 11都可以行得順...應該都係programming嘅問題
平時睇開大陸老翻漫畫App. 每個星期update.
Kindle係咪要download咗落嚟先睇到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞